top of page
Zoeken

Creamy miso ramen

Heerlijke umami bouillon voor creamy ramen.


Voor 4 porties:


  • 2 el neutrale olie

  • 2 lente-uitjes, in ringetjes

  • 1 grote ui, gesnipperd

  • 3 tenen look, geperst

  • 2 duimen gember, geraspt

  • chilipeper (naar smaak)

  • 10 champignons, in plakjes

  • 250 ml vegan fond (zie back to basics/vegan sausklassiekers) (of vervang door 250 ml water + paddenstoelbouillonblokje + wat gedroogde paddenstoelen)

  • 400 ml water

  • 500 ml volle kokosmelk (blik)

  • 1 paddenstoelbouillonblokje

  • 1/2 bosje verse koriander, fijngesneden (inclusief steeltjes)

  • 2 el geroosterde sesamolie

  • 1,5 el lichte miso

  • 1 el sojasaus

  • beetje limoensap (optioneel)


HOW TO:

1. Verhit de olie in een pot op matig vuur. Voeg de lente-ui en ui toe en stoof aan tot glazig.


2. Voeg de knoflook, gember, chili en champignonplakjes toe. Stoof verder aan tot licht gebruind.


3. Blus met de vegan fond, het water en de kokosmelk en verbrokkel er het paddenstoelbouillonblokje in. Voeg ook de koriander toe. Laat kort inkoken.


4. Voeg de sesamolie, de miso en de sojasaus toe. Roer goed door elkaar en laat nog een tiental minuten pruttelen om middelhoog vuur (niet koken!)


5. Ik deed er een klein beetje limoensap in omdat ik hou van een zuurtje. Proef van de bouillon en beslis voor jezelf of je dit nodig vindt.



EXTRA SMAAK TIPS:


Proef en breng indien nodig verder op smaak;


× meer diepgang nodig: extra paddenstoelbouillonblokje of miso


× meer zout nodig: extra sojasaus


× meer Aziatische smaak nodig: meer geroosterde sesamolie



TOPPINGS:


Ik topte de ramen met:


× zelfgemaakt healthy tofugehakt (recept in Back to Basics)


× heel kort gewokte paksoi. Dit is een van mijn favoriete groenten, maar mag je niet te ver garen, zodat het crunchy blijft. Ik deed wat olie in een pan en liet die heel heet worden. Dan deed in de paksoi erin (voorzichtig, gaat spatten) en een klein beetje zout. Heel kort wokken (mag een beetje bruinen) en dan meteen uit de pan halen.


× de groene bladen van de paksoi sneed ik fijn en voegde ik toe aan de bouillon


× ik topte ook met nog wat lente-ui en koriander.



RAMEN:


Ramen noodles worden op een specifieke manier vers gemaakt. Als je thuis zelf kookt kies je best voor noedels die 'gekruld' zijn en ik koos specifiek voor 'gekrulde' volkoren noedels, kei lekker. Die kookte ik even apart in gezouten water.


Laat het smaken. Lisa


Laat het smaken & laat me zeker weten als je dit gerechtje maakt: deel een foto op social media en tag me met @nom.eat, dat is superleuk om te zien!




Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page