top of page
1.png

Back to Basics kookcursus 

leer zelf creatief vegan koken

door de basis onder de knie te krijgen

Je bent een echte foodie en houdt van écht lekker eten. I hear you. Al mijn hele leven, ja ook als kind al, ben ik verzot op lekker eten, nieuwe smaken ontdekken en van die 'wauw'-momentjes.

 

Je bewust van de impact van veeteelt op de dieren en onze planeet wil je vaker plantaardig koken, maar daar worstel je mee. Het is niet altijd even lekker en het is een hele zoektocht naar de juiste recepten, ingrediënten en bereidingswijzen. Echt spontaan kokerellen zit er dus niet meer in.
 

I've got you covered met Back to Basics. Ik leer jou de basis aan én help je zelf creatiever en spontaner te worden in de vegan keuken. Zo kan jij spontaner en lekkerder plantaardig koken.

Op naar meer kookvrijheid!

  • leer basis keukentechnieken

  • leer de chemie achter bepaalde ingrediënten en bereidingen

  • leer deze omzetten in vegan ingrediënten

  • leer hoe je zelf creatief kan koken en recepten kan bedenken

Schrijf je in

Voor ronde 4

Back to Basics cursus

Online cursus Back to Basics

Pasta asperge

Wil jij leren...

  • wat de chemie is achter bepaalde ingrediënten & bereidingen

  • basis kooktechnieken omzetten in een vegan keuken

  • zelf creatief zijn in de keuken

Dan is Back to Basics zeker iets voor jou!

 

In deze gloednieuwe cursus neem ik jou Back to Basics en ga ik je alle basistechnieken in de vegan keuken aanleren zodat nadien zelf creatiever aan de slag te gaan in de keuken.

 

Al deze kennis deed ik op door jarenlang onderzoek en testen in de vegan keuken, professionele kookopleidingen te volgen & momenteel ook erkende koksopleiding, kookworkshops in verschillende landen te volgen, het schrijven van mijn kookboek Vegan Klassiekers én natuurlijk de beste leerschool: mijn job als chef in een restaurant.

1.png

Dit zegt mijn cursiste Joni over Back to Basics:

klik om de video te bekijken

Herken jij dit? 😩

  • Je wil wel vaker duurzamer en vegan eten, maar het is altijd minder lekker

  • Je kent de chemie achter ingrediënten niet, waardoor je niet weet hoe je een gerecht lekker kan veganizen

  • Je kent de vegan ingrediënten nog niet

  • Of je kent de vegan ingrediënten al wel, en hebt ze zelfs al in de kast staan, maar weet niet hoe ze te gebruiken

  • Je bent gefrustreerd na het zoveelste mislukte gerecht: ingezakte cake, kaassaus zonder umami, …

  • Je grijpt snel terug naar dierlijke ingrediënten, omdat het vegan toch nooit zó lekker kan zijn

  • Je bent nog niet 100% thuis in de vegan keuken waardoor je altijd recepten moet volgen en niet spontaan zelf kan koken

Klinkt dit jou als muziek in de oren? 🤩

  • je vindt de weg in de ‘jungle’ van alle onbekende ingrediënten

  • je kan basistechnieken in de keuken veganizen op verschillende manieren

  • je bent zélf creatiever in de keuken

  • je moet niet meer altijd een recept letterlijk volgen

  • je kan jouw favoriete gerechten of een interessant recept dat je tegenkomt vegan maken

  • je kent de chemie achter bepaalde ingrediënten en kooktechnieken zodat je ook daarmee vlotter aan de slag kan in de toekomst

  • je hebt zelden mislukte gerechten

  • je kan zelf recepten bedenken en zo jouw bezoek verrassen

  • je weet die ‘vreemde vegan ingrediënten’ die al lang in je kast staan vlot en goed te gebruiken

  • je hebt geen lange neuzen aan tafel als je vegan kookt

  • je eet veel vaker vegan en hebt niet het gevoel iets te moeten opgeven of missen

Dan is Back to Basics écht iets voor jou!

Leer zelf creatief vegan koken 🚀

door de keuken basics onder de knie te krijgen

In deze cursus neem ik jou 'back to basics' en ga ik je alle basistechnieken in de vegan keuken aanleren zodat je nadien zelf creatiever aan de slag kan gaan in de keuken.

 

Al deze kennis deed ik op door jarenlang onderzoek en testen in de vegan keuken, professionele kookopleidingen & erkende koksopleiding (sinds 2023) te volgen, kookworkshops in verschillende landen te volgen, het schrijven van mijn kookboek Vegan Klassiekers én natuurlijk de beste leerschool: mijn job als chef in een veggie & vegan restaurant.

 

Een overzichtelijke online cursus met een logische opbouw op een intuïtief en afleidingsvrij leerplatform.

Wat je juist gaat leren?

✔️ Je kijkt naar je mindset en leert dat je jezelf niet te veel druk moet opleggen als je vegan gaat eten

✔️ Je leert basis keukentechnieken per ingrediënt en per functie en hoe je deze kan veganizen op verschillende manieren

✔️ Je leert hoe je umami krijgt in je vegan gerechten

✔️ Je kan je favoriete gerechten / interessante gerechten die je tegenkomt vegan maken, zonder dat het een moeilijke opgave is

✔️ Je leert niet enkel klassieke gerechten vegan maken. Je leert de theorie zodat je deze kan meenemen naar de gerechten die je wil.

✔️ Je leert technieken en tips over hoe je zélf creatiever kan zijn in de keuken en recepten kan bedenken

✔️ Je krijgt 10 videorecepten (+ uitgeschreven fiches) en een recepten e-book met uitgeschreven recepten om je op weg te helpen de theorie in de praktijk om te zetten. In totaal zijn dit meer dan 40 recepten.

Vegan chocomousse

Dit vinden de huidige cursisten van de cursus:

Klik op de tekst van de review en dan op het pijltje rechtsonder om door meerdere reviews te gaan en ze op juiste grootte te bekijken >>>

  • Module 1: Get ready
    Mindset: hoe ga je om met: lastige sociale situaties als je (vaker) vegan wil eten het loslaten van de drang naar perfectie Korte achtergrondgeschiedenis: vanwaar de focus op Franse keukentechnieken in de Belgische keuken? korte introductie
  • Module 2: Vegan kitchen basics
    basis keukentechnieken verschillende manieren om ingrediënten te vervangen door vegan ingrediënten per functie chemie achter ingrediënten en bereidingen 6 lessen: ei, melk, kaas, vlees, vis & umami opgedeeld per functie in een gerecht
  • Module 3: Recepten
    10 videolessen mét technische uitleg e-book met 32 recepten zoveel mogelijk technieken gebruikt uit module 2 praktische oefening om de theorie onder de knie te krijgen
  • Module 4: Let’s get creative
    tips voor receptontwikkeling bedenk jouw eigen gerechten verras mensen met creatieve gerechten vanuit mijn ervaring als (freelance) receptontwikkelaar/blogger
  • Module 5 (bonusmodule): Eerste Hulp bij Lekker Bereiden
    tips om bepaalde ingrediënten lekker te bereiden opgedeeld per ingrediënt/categorie, bv. peulvruchten, tofu, tempeh, seitan, dressings/sauzen/vinaigrettes… mijn favoriete kitchen hacks
  • Module 6: Zoet ~ gebak & desserts (bonusmodule)
    Receptfiches voor vegan gebak en desserts: denk aan cakes, pannenkoeken, koekjes en andere desserts. Deze bonusmodule wordt verder aangevuld met de tijd.
  • Module 7: Sauzen (bonusmodule)
    Receptfiches & video's voor het maken van verschillende vegan sauzen, klassiek en niet-klassiek. Deze bonusmodule wordt verder aangevuld met de tijd.

Wat is de prijs van Back to Basics?

Inhoud Back to Basics

Kies uit de DIY-versie of ga voor de PLUS-versie

DIY-versie
budget-friendly
& volledig online en op je eigen tempo

Dit zit inbegrepen in de prijs:

  • Cursus “Back to Basics - leer zelf creatief vegan koken” op professioneel online leerplatform Teachable - bestaande uit videolessen + schematische overzichten, oefeningen, receptvideo's... (t.w.v. €237)

  • E-book met de recepten uit “Back to Basics” (t.w.v. €25)

  • E-book How To-Fu (t.w.v. €16,7)

  • 1 live kick-off sessie via Zoom

  • Bonus: Vegan Ingrediëntenwijzer Checklist + Masterclass (t.w.v. €45)

  • Bonus: 2 e-books Hearty Vegan Kerst 1 + 2 (t.w.v. €34,5)

  • Bonus: Nom Eat T-shirt (voor eerste 10 inschrijvers) (t.w.v. €25)

PLUS-versie
alles erop en eraan
incl. Q&A, fysiek kookboek...

 

Dit zit inbegrepen in de prijs:

  • Cursus “Back to Basics - leer zelf creatief vegan koken” op professioneel online leerplatform Teachable - bestaande uit videolessen + schematische overzichten, oefeningen, receptvideo's... (t.w.v. €237)

  • E-book met de recepten uit “Back to Basics” (t.w.v. €25)

  • E-book How To-Fu (t.w.v. €16,7)

  • 1 live kick-off sessie via Zoom

  • Fysiek kookboek Vegan Klassiekers ~ herziene editie 2023 thuis toegestuurd (t.w.v. €41,3)

  • 6 maanden lang vragen stellen via mail over de cursus/vegan koken (t.w.v. €55)

  • Extra digitale live sessie via Zoom (Q&A of extra topic bespreken, afhankelijk van de noden van de deelnemers; hierin krijg je inspraak) (t.w.v. €15)

  • Bonus: Vegan Ingrediëntenwijzer Checklist + Masterclass (t.w.v. €45)

  • Bonus: 2 e-books Hearty Vegan Kerst 1 + 2 (t.w.v. €34,5)

  • Bonus: Nom Eat T-shirt (voor eerste 10 inschrijvers) (t.w.v. €25)

Twijfel je nog?

Ik kan zelf al heel goed koken, dus ik heb de cursus niet nodig
De cursus is wel iets voor jou als je de chemie achter bepaalde ingrediënten en bereidingen wil leren kennen. Als je wil leren hoe je zelf recepten ontwikkelt en creatiever kan zijn in de keuken. Als je wil bijleren over hoe je op verschillende manieren bepaalde ingrediënten/bereidingen kan vegan maken, afhankelijk van wat het best is voor je gerecht. Nee, als je het goed vindt zoals het nu is en je niet wil bijleren over de chemie & technieken achter koken.

Ik vind het een grote investering, haal ik die er wel uit?

In deze cursus deel ik kennis en waarde die ik in meer dan 7 jaar experimenteren en professionele opleidingen (erkende koksopleiding PIVA, HorecaForma...) volgen heb opgedaan. Ik investeerde in totaal veel meer dan de kost van deze cursus om al deze kennis te vergaren die ik nu overzichtelijk heb verzameld in één volledige cursus. Daarnaast kwam er ook heel veel experimenteren (en daar horen dus ook mislukte gerechtjes) bij aan te pas. Die mislukkingen en dat geld wil ik jou heel graag besparen.

De prijs van de cursus is de gemiddelde prijs van 2 tot 4 kookworkshops. Daarin leer je vaak bepaalde gerechten maken. Deze cursus gaat veel verder dan alleen gerechten en recepten, maar begint bij de basis en is daarin ook heel volledig. Je zal technieken leren die je zal blijven gebruiken in de keuken in heel veel verschillende gerechten.

 

Ik ben niet vegan, dus het is niets voor mij

Iedereen is welkom in Back to Basics, ook als je niet vegan eet. Ikzelf eet ook niet strikt 100% van de tijd vegan. Uiteraard ben je meer dan welkom als je 100% vegan eet, daar kan ik alleen maar respect voor hebben! Ik geloof erin dat iedereen op zijn/haar/hun eigen manier kan bijdragen aan een duurzamere toekomst. Op welke manier dat ook is. Deelnemen aan Back to Basics is daar al een heel grote stap in! Je moet uiteraard wel openstaan voor vegan eten, want daarover gaat de hele cursus.

 

Ik heb thuis gezinsleden die hun vlezeke niet kunnen missen/graag klassiek eten.

De focus in de cursus en de recepten ligt echt op dat het lekker moet zijn. Ook de focus in de keukentechnieken die je aanleert ligt dus daarop. Op de recepten uit mijn boek Vegan Klassiekers kreeg ik al ongelooflijk veel reacties dat ‘zelfs de viesneuzen het gerecht suuuperlekker vonden’.

Smaken zijn subjectief en verschillen, toch?

Dat klopt, daarom biedt mijn cursus bij de keukentechnieken vaak verschillende opties aan, afhankelijk van jouw smaak of gerecht. Handig toch?

Twijfel je nog steeds of heb je nog vragen? Lees onderaan deze pagina de veelgestelde vragen. Heb je dan nog steeds vragen, aarzel dan niet om mij een mailtje te sturen op hallo@nom-eat.be of via het contactformulier. Dan beantwoord ik die met plezier!

Back to Basics is iets voor jou als je...

  • houdt van koken en wil vaker plantaardig koken, maar je vindt je weg niet in de ‘jungle’ van alle onbekende ingrediënten

  • de basistechnieken in de keuken wil kunnen veganizen op verschillende manieren

  • zélf creatiever wil worden in de keuken

  • niet meer altijd een recept letterlijk wil moeten volgen

  • jouw favoriete gerechten of een interessant recept dat je tegenkomt vlot vegan wil kunnen maken

  • de chemie achter bepaalde ingrediënten en kooktechnieken wil leren kennen, zodat je ook daarmee vlotter aan de slag kan in de toekomst

  • mislukte gerechten wil vermijden

  • zelf wil leren recepten te bedenken en zo jouw bezoek te verrassen

  • wil dat plantaardig koken jouw tweede natuur is en vlot gaat, zonder te veel denkwerk

  • niet meer wil dat de vegan optie minder lekker is dan de veggie optie

Back to Basics is niet iets voor jou als je...

  • écht niet graag kookt en dit ook niet wil leren

  • al heel veel ervaring hebt in de vegan keuken en alle chemie achter ingrediënten en bereidingen al kent

  • echt heel weinig lust en niet openstaat om nieuwe dingen te ontdekken. De cursus zal je introduceren tot heel veel nieuwe ingrediënten en producten, dus je moet er voor openstaan om nieuwe smaken te ontdekken

  • totaal niet openstaat voor vegan eten

Vegan pasta

Niet tevreden, geld terug!

Ik wil uiteraard dat jij helemaal blij wordt van Back to Basics en dat je er heel veel waarde uit gaat halen. Je hebt 14 dagen bedenktijd vanaf jouw toegang tot de cursus. Ben je niet tevreden, dan krijg je jouw geld terug. Dat kan heel makkelijk door mij een mailtje te sturen met de reden waarom je niet tevreden bent en het rekeningnummer waarop je graag een terugbetaling wil.

Jouw lesgever

Hey, ik ben Lisa

 

Ik ben 30 jaar en ik woon bijna 10 jaar in Antwerpen. Na het studeren bleef ik plakken in de stad. In 2017 begon ik te bloggen over duurzaam leven en veggie & vegan recepten. Al snel was het duidelijk: mijn passie lag bij food (al wist ik dat misschien mijn hele leven al wel).
In 2018 startte ik met het organiseren en gidsen van mijn Vegan Food Tours in Antwerpen, die nu op volle toeren draaien (en al 2 jaar op rij de Sustainable Family Award voor duurzame activiteit wonnen). Daarnaast geef ik online & offline kookworkshops en organiseerde ik een succesvolle Bake Sale.

Lisa van Nom Eat.png

In 2020 bracht ik samen met mijn zus ons kookboek Vegan Klassiekers uit dat een groot succes werd en in 2021 ook de Belgian Vegan Award voor beste (kook)boek won. In 2023 kwam er een tweede druk.
In juni 2021 startte ik als chef in de keuken van een veggie en vegan restaurant en dat gaf mij ook de mogelijkheid om veel professionele horeca-opleidingen te volgen, naast dat ik mezelf als autodidact al enorm veel had aangeleerd kreeg ik nu ook de professionele kennis mee. Sinds februari 2023 volg ik ook erkende koksopleiding aan PIVA (CVO vitant). In januari 2024 behaalde ik mijn diploma Hulpkok.

Ik investeerde ook zelf al veel in opleidingen, workshops en boeken waaruit ik enorm veel leerde. Alle opgedane kennis over kooktechnieken en de vegan keuken bundel ik in deze logische opgebouwde cursus.

 

Mijn grote missie: mensen voor eens en altijd overtuigen dat je niet aan smaak moet inboeten in de vegan keuken en daarnaast ook mijn passie doorgeven aan jou.

  • Module 1: Get ready
    Mindset: hoe ga je om met: lastige sociale situaties als je (vaker) vegan wil eten het loslaten van de drang naar perfectie Korte achtergrondgeschiedenis: vanwaar de focus op Franse keukentechnieken in de Belgische keuken? korte introductie
  • Module 2: Vegan kitchen basics
    basis keukentechnieken verschillende manieren om ingrediënten te vervangen door vegan ingrediënten per functie chemie achter ingrediënten en bereidingen 6 lessen: ei, melk, kaas, vlees, vis & umami opgedeeld per functie in een gerecht
  • Module 3: Recepten
    10 videolessen mét technische uitleg e-book met 32 recepten zoveel mogelijk technieken gebruikt uit module 2 praktische oefening om de theorie onder de knie te krijgen
  • Module 4: Let’s get creative
    tips voor receptontwikkeling bedenk jouw eigen gerechten verras mensen met creatieve gerechten vanuit mijn ervaring als (freelance) receptontwikkelaar/blogger
  • Module 5 (bonusmodule): Eerste Hulp bij Lekker Bereiden
    tips om bepaalde ingrediënten lekker te bereiden opgedeeld per ingrediënt/categorie, bv. peulvruchten, tofu, tempeh, seitan, dressings/sauzen/vinaigrettes… mijn favoriete kitchen hacks
  • Module 6: Zoet ~ gebak & desserts (bonusmodule)
    Receptfiches voor vegan gebak en desserts: denk aan cakes, pannenkoeken, koekjes en andere desserts. Deze bonusmodule wordt verder aangevuld met de tijd.
  • Module 7: Sauzen (bonusmodule)
    Receptfiches & video's voor het maken van verschillende vegan sauzen, klassiek en niet-klassiek. Deze bonusmodule wordt verder aangevuld met de tijd.
bottom of page