top of page
Nom Eat

Veelgestelde vragen

Is het eten inbegrepen?

Ja. In elke food tour is een volledige maaltijd inbegrepen bestaande uit verschillende kleine gerechten van verschillende chefs, en verschillende keukens. Op die manier kan je heel veel verschillende dingen proeven en ontdekken.


Zijn het enkel proevertjes of voldoende eten?

Het zijn kleine gerechtjes (groter dan een proevertje dus) die samen een volledige maaltijd vormen. Alle tours zijn specifiek zo samengesteld dat je heel veel verschillende dingen kan proeven en ontdekken en je voldoende hebt gegeten.


Wat is de kostprijs en wat is daarin inbegrepen?

De kostprijs varieert per Food Tour. Alle tarieven vind je hier. Special editions of limited editions kunnen afwijken van de prijs.

Dit is inbegrepen in de prijs:

- al het eten voorzien op de Food Tour

- een drankje tijdens de Food Tour (of soms meerdere drankjes, indien zo aangegeven in de beschrijving)

- een welkomsthapje

- +/- 3 uur gegidste tour met heel veel informatie & uitleg bij alles (duur kan afwijken, check daarvoor bij het specifieke event)

- een geprint overzicht van alle bezochte plekken

- extra tips voor vegan-friendly adresjes in Antwerpen

- mogelijkheid tot vragen stellen tijdens de food tour

- btw

 

Dit is niet inbegrepen in de prijs:

- extra drankjes

- extra gerechtjes

- dingen die je koopt in de winkel tijdens de tour

- andere kosten


Kan ik deelnemen met voedselallergieën?

Voor specifieke voedselallergieën stuur je mij best vooraf een berichtje, dan vraag ik met alle plezier bij alle plekken na of zij een goed alternatief kunnen voorzien. Meestal is dat geen probleem.

Glutenvrij is momenteel helaas nog geen optie, niet omdat ik niet wil, maar omdat ik al enorm mijn best doe om interessante Food Tours samen te stellen waarbij al het eten van heel goede kwaliteit is, écht lekker is én ook 100% plantaardig. Ik organiseer de Food Tours helemaal alleen, dus ik moet (voorlopig) ergens de grens trekken. Het spijt me als jij heel enthousiast bent en hierdoor niet mee kan. Laat me zeker ook weten indien dit voor jou het geval is. Als er veel vraag is voor een glutenvrije tour wil ik dat zeker verder bekijken.

 

Gaat het wel lekker zijn?

Ik leg de lat heel hoog voor welke plekken we bezoeken tijdens een Vegan Food Tour. Dat het eten lekker is, is voor mij het allerbelangrijkst. Alle plekken die we bezoeken heb ik zelf uitgekozen (nooit gesponsord!) op basis van mijn strenge voorwaarden 😊! Het eten is dus zeker heel lekker. Je moet wel veel lusten en enthousiast zijn om nieuwe smaken te ontdekken. Is er iets dat je echt niet graag lust, maar ben je voor de rest wel een ‘goeie’ eter, check dan even puntje 6.

 

Kan ik deelnemen als ik iets niet lust?

Laat mij zeker op voorhand weten als er een ingrediënt is dat je echt niet lekker vindt, dan bekijk ik welke tour voor jou het meest geschikt is en indien mogelijk zorg ik ervoor dat jij indien nodig alternatieven krijgt tijdens de tour.

 


Kan ik een privétour boeken voor mijn vriendengroep/familie/teambuilding?

Dat kan zeker en vast en vind ik ook heel fijn om te doen. Het minimum aantal deelnemers voor een privé Food Tour is 8 personen (of je betaalt de kostprijs voor 8 personen). De mogelijkheden voor een privé Food Tour zijn heel breed: het kan een Food Tour zijn uit ons aanbod (Classic, Asian of een Special of Limited Edition die op dat moment gepland is) of een Vegan Food Tour helemaal op maat van jouw groep. Stuur mij in dit geval zeker een mailtje voor meer informatie en dan bekijken we samen de mogelijkheden.

 

Kan ik een Food Tour op maat doen in een zelfgekozen thema of rond de keuken van een bepaalde regio (of mix)?

Ook dat is zeker mogelijk. Dezelfde voorwaarden gelden dan voor een privégroep. Lees daarover meer in puntje 7, hierboven. Afhankelijk van jouw wensen stel ik dan een Food Tour op maat samen en ontvang je een offerte van de kostprijs.


Is het makkelijk bereikbaar?

Alle Food Tours vinden plaats in het centrum van Antwerpen zodat het makkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer (en auto). Het is mogelijk dat er limited editions of special editions zijn die niet in het centrum plaatsvinden maar dan wordt dat duidelijk vermeld bij het event.


Vindt de tour plaats in het centrum van Antwerpen?

Alle Food Tours vinden plaats in het centrum van Antwerpen zodat het makkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer (en auto). Het is mogelijk dat er limited editions of special editions zijn die niet in het centrum plaatsvinden maar dan wordt dat duidelijk vermeld bij het event.

 

Zijn er ook Vegan Food Tours in andere steden dan Antwerpen?

Die zitten niet standaard in het aanbod, omdat ik Antwerpen heel goed ken. Stuur me gerust een berichtje om specifieke mogelijkheden te bekijken voor een Vegan Food Tour voor jouw privégroep. Lees daarover meer hierboven in puntje 7.


Kan ik een cadeaubon kopen?

Dat kan! Stuur me een berichtje via hallo@nom-eat.be of via het contactformulier.


Kan ik niet zelf naar die restaurants gaan zonder een tour?

Een Vegan Food Tour is iets helemaal anders. Het is echt een fijne ervaring, veel meer dan gewoon een restaurantbezoek. Je wordt echt ondergedompeld in het thema van de food tour, met veel informatie, weetjes, boeiende verhalen. Het is uniek omdat de meeste adresjes die we bezoeken echt een gerechtje aanbieden dat exclusief voor de food tour werd gemaakt. Het zijn kleine gerechten die samen een volledige maaltijd vormen. Op die manier kan je dat dus nooit zelf doen. Je leert de mensen achter het restaurant ook kennen.

Moet je vegan zijn om mee te gaan op Vegan Food Tour?

Little Secret: 90% van de deelnemers aan de food tour eet niet strikt vegan en ik, Lisa, als jouw gids doe dat ook niet altijd. Uiteraard ben je meer dan welkom als je 100% vegan eet, daar kan ik alleen maar respect voor hebben! Maar op eerdere food tours merkte ik dat er helemaal niet gejudged wordt en dat mijn deelnemers allemaal heel open-minded mensen zijn die gewoon op hun eigen manier proberen bijdragen aan een duurzamere toekomst. Op welke manier dat ook is.


Ik lust heel weinig, is het dan de moeite om mee te gaan op food tour?

Ik leg de lat heel hoog voor welke plekken we bezoeken tijdens een Vegan Food Tour. Dat het eten lekker is, is voor mij het allerbelangrijkst. Alle plekken die we bezoeken heb ik zelf uitgekozen (nooit gesponsord!) op basis van mijn strenge voorwaarden 😊! Het eten is dus zeker heel lekker. Je moet wel veel lusten en enthousiast zijn om nieuwe smaken te ontdekken. Is er iets bepaalds wat je echt niet graag lust, maar ben je voor de rest wel een ‘goeie’ eter, check dan even puntje 6.

Kortom: sta je ervoor open om toch nieuwe smaken te ontdekken dan is de Food Tour zeker iets voor jou. Indien niet dan denk ik dat de Food Tour niet iets voor jou is, maar je bent uiteraard meer dan welkom om het te proberen.

 

Is het een lange wandeling?

Afhankelijk van de Food Tour is de wandeling tussen 2 en 4 km. Wil je de afstand van één specifieke Food Tour weten stuur me dan gerust een berichtje via hallo@nom-eat.be of via het contactformulier.

Kan mijn kindje of baby meekomen op Vegan Food Tour?

Kinderen zijn zeker welkom, maar kleinere porties kunnen niet worden voorzien (omdat het al kleine versies van gerechten zijn). Het is wel mogelijk om potjes mee te nemen om restjes van eten mee naar huis te nemen om er nadien nog van te genieten. Baby's (of kindjes) die nog niet mee eten mogen gratis meekomen (stuur me wel even op voorhand een berichtje).
Heb je vragen over de wandelafstand, lees dan even het puntje hierboven.

 

Mag mijn hond mee op Vegan Food Tour?

Dat is helaas niet mogelijk, hoe graag ik dat ook zou willen. Vaak gaan we binnenin restaurants en daar zijn hondjes helaas niet toegelaten.

 

Ik ben slecht te been, kan ik dan mee op Vegan Food Tour?

Lees voor informatie over de wandelafstand even puntje 14 hierboven.
De Food Tours gaan door in het centrum van Antwerpen. Je kan je inbeelden hoe de stoep van een stad er soms bijligt, maar in principe is het doenbaar met een rolstoel naar mijn gevoel. Stuur me op voorhand even een berichtje zodat ik zeker kan vragen aan de restaurantuitbaters om een aangepaste zitplek voor ons te voorzien. Ik heb zelf geen ervaring met een rolstoel, dus laat me zeker jouw vragen of wensen weten.

 

Hoe kan ik me inschrijven voor een Vegan Food Tour?

Dat kan heel makkelijk langs deze weg. Daar kan je ook snel en veilig afrekenen. Je ontvangt meteen een mail ter bevestiging na je inschrijving met de exacte ontmoetingsplek en het tijdstip en een reminder 3 dagen op voorhand. Je hoeft niets mee te nemen op de dag van de tour, je inschrijving is op naam.

 

20210619_123612.jpg
veganfoodtour0106_websize.jpg
bottom of page