top of page
Nom Eat hearty vegan food

Vegan Food Tour Antwerp

Wat is een Vegan Food Tour?

Een Vegan Food Tour is een gegidste culinaire wandeling in Antwerpen. Met een kleine groep deelnemers gids ik jou langs 5 verschillende vegan(-friendly) plekken waar je overal iets te eten krijgt. Samen vormt dat een heerlijke maaltijd met veel verschillende smaken en kleuren. Een gangendiner met verschillende keukens als het ware.

 

De Classic Brunch Tour is een introductie in vegan food, waarbij alle brunchklassiekers aan bod komen: koffie/thee, melk, eitjes, kaas, pastries, een mocktail en veel meer. Daarnaast krijg je veel informatie over minder gekende vegan ingrediënten en hoe je ze zelf ook in jouw keuken kan implementeren. Als auteur van het kookboek Vegan Klassiekers en chef ken ik als gids dus ook zelf veel van koken en de chemie van ingrediënten. Deze Food Tour focust echt op het vegan aspect. Enkel op aanvraag in groep.

 

Tijdens een Asian Food Tour bezoeken we een Aziatische supermarkt waar je alle bijzondere vegan ingrediënten ontdekt, waarna we vertrekken op tour langs verschillende authentieke Aziatische keukens waar je zalige (minder bekende) gerechten proeft. Tijdens deze tour vertel ik je meer over deze bijzondere keukens en het ontstaan van bepaalde gerechten.

Op de Vegan Streetfood Tour maak je kennis met streetfood gerechtjes uit verschillende hoeken van de wereld: denk Latijns-Amerikaans, Aziatisch, Europees, Amerikaans... Laat je verrassen door nieuwe smaken en boeiende verhalen. We gaan langs 5 plekken waar we overal lekkers proeven en we eindigen met een zoet gerecht. Drankje inbegrepen.

We wandelen samen door de mooiste (verborgen) straatjes, eten verschillende gerechtjes en jij gaat naar huis met enorm veel info en tips over vegan eten en een overzicht van vele vegan hotspots in Antwerpen. Alle Food Tours zijn 100% plantaardig en je eet een volledige maaltijd.

Vegan Food Tour Antwerpen

Twijfel je of een Vegan Food Tour wel iets voor jou is? Lees dan zeker dit even.

Nom Eat hearty vegan food

Ga mee op Vegan Food Tour

De Vegan Food Tours gaan steeds door op zaterdag(voor/na)middagen. Dan leeft de stad het meest én zet je je weekend meteen gezellig in! Heb je een specifieke datum in gedachte die niet op de kalender staat? Laat het zeker weten en dan bekijken we samen wat lukt.

Wil je een Vegan Food Tour op maat met je vriendengroep, als familie-uitstap, teambuilding of vrijgezellen? Stuur me een bericht en dan bespreken we de mogelijkheden. Andere dagen zijn dan ook mogelijk.

Op zoek naar een origineel cadeau? Cadeaubons voor de Food Tours vind je hier. Wil je graag een waardebon voor een bedrag naar keuze, ook dat kan. Stuur me daarvoor een mailtje op hallo@nom-eat.be.

veganfoodtour0030_websize.jpg

Hallo, ik ben Lisa

Organisator en gids van de Vegan Food Tour in Antwerpen, ook wel de allereerste volledig plantaardige food tour in België. Na ongeveer een jaar te bloggen over vegan eten besloot ik ook iets offline te doen en je rechtstreeks te laten proeven van lekker plantbased eten. Zo werd de Vegan Food Tour in Antwerpen geboren in november 2018.

Ik gids alle food tours zelf. Alle plekken waar we langs gaan koos ik zelf uit en zijn dus plekken waar ik graag eet.

Al van kinds af aan ben ik verzot op lekker eten en van daaruit groeide ook mijn passie om dat te delen. In 2020 gaf ik samen met mijn zus ons eerste kookboek Vegan Klassiekers uit, ik organiseerde al online & offline kookworkshops en werk sinds juni 2021 ook zelf in de keuken als kok.

Nom Eat

Sfeerbeelden

Vegan Food Tour smile.jpg

Clarike, NL

"Wij gingen met 6 dames met een passie voor eten op stap. Lisa nam ons op een natuurlijke wijze mee in de mogelijkheden van veganisme. Er ging een wereld voor ons open die we anders nooit hadden betreden en we zijn goede adresjes in Antwerpen voor eten rijker."

Anna.JPG

Anna H., Leuven BE

"Lisa heeft ons meegenomen naar plekken die ik nog niet kende en waar ik zelf misschien nooit zou binnengaan. Vegan eten is redelijk nieuw voor mij maar deze tour heeft mij positief verrast. Vooral de vegan kazen waren echt super lekker. Lisa stond ook open voor alle vragen en weet duidelijk heel veel over vegan eten en leven. Echt een aanrader :)!"

60596265_2517194664965939_42634144509477

Tania E., Hoeselt BE

"De Vegan Food Tour is echt super gezellig en interessant om te doen. Als niet vegan/vegetariër was ik erg benieuwd wat het zou worden. Verwacht je zeker niet aan een bordje gevuld met sla, maar aan heerlijke producten waarvan je duimen en vingers kan aflikken. Dit alles overgoten door het enthousiasme van Lisa, die je helemaal ondergedompeld in de vegan wereld. Toppie gedaan!"

Vegan Food Tour groep.JPG

Ines B., Mol BE

"Super geregeld en echt waar voor je geld! We hebben lekker gegeten en leuke nieuwe plaatsen ontdekt in hartje Antwerpen. De niet vegans van ons groepje stonden versteld. Topper voor iedereen die van lekker eten houdt👌!!"

margo.JPG

Margo, New Jersey, USA

"Lisa planned a fantastic private tour for my family of 6 people. We were only in Antwerp for the day, and this food tour was a great way to hit all the vegan spots as well as walk through the city with a local. Thank you Lisa!"

Vegan Food Tour eten.jpg

Lander D.V., Gent

"Superfijne plekjes en gerechtjes ontdekt dankzij Lisa en haar food tour! En ook een heel gezellige wandeling natuurlijk 10/10"

 • 19 aug 2023 11:30 – 15:30 CEST
  Antwerp | €79, Antwerp, Belgium
  (ENG below) De Asian Vegan Food Tour is net een mini reis door Azië met al haar verschillende smaken en geuren. ---- The Asian Vegan Food Tour is like a mini travel through Asia with all its different tastes.
 • 05 aug 2023 11:30 – 15:30 CEST
  Antwerp | €79, Antwerp, Belgium
  (ENG below) De Asian Vegan Food Tour is net een mini reis door Azië met al haar verschillende smaken en geuren. ---- The Asian Vegan Food Tour is like a mini travel through Asia with all its different tastes.
 • 17 jun 2023 11:30 – 15:30 CEST
  Antwerp | €79, Antwerp, Belgium
  (ENG below) De Asian Vegan Food Tour is net een mini reis door Azië met al haar verschillende smaken en geuren. ---- The Asian Vegan Food Tour is like a mini travel through Asia with all its different tastes.
 • 10 jun 2023 12:00 – 15:00 CEST
  Antwerp | €73, Antwerp, Belgium
  Ontdek bekende en vooral minder bekende Indiase gerechten: van streetfood tot andere klassiekers, van Noord tot Zuid. Proef en ontdek de gevarieerde Indiase keuken in 2 restaurants én een winkelbezoek. Fully vegan.
 • Black Facebook Icon
 • Black Instagram Icon
bottom of page