top of page
Nom Eat

Hey hey, ik ben Lisa

Al van kleins af aan ben ik verzot op lekker eten. Dat kreeg ik met de paplepel binnen, zowel van mijn ouders als grootouders.

 

Ik ben niet vegetarisch opgevoed, dus het lamskroontje bij de bomma, het spek gebakken in heel veel boter bij moeke en de sardientjes op het strand in Spanje gingen vlotjes binnen.

 

Maar groenten at ik gelukkig ook altijd graag. Van onze vele reizen met ons gezin herinneren mijn zus en ik ons vaak nog wat we waar aten. Met de Trotter bij de hand gingen we op zoek: de aïoli in het middeleeuws-ogend restaurantje in Frankrijk, de romige yoghurt met vijgen en honing ergens op de berg en die keer dat we belandden op de Fêtes du Pistou in Zuid-Frankrijk en verliefd werden op de Franse soupe au pistou.

 

We hielden zelfs een boek bij waarin we al die plekjes verzamelden. We waren dus echte bloggers avant la lettre. De liefde voor lekker koken, die kregen we zeker mee van onze papa en bomma.
 

321a.jpg
Lisa nom eat

Toen mijn zus op haar twaalfde veggie werd keek ik daar enorm naar op, maar ik kon zelf mijn vlezekes nog niet missen, tot ik 19 was en besloot om mee te doen aan Dagen Zonder Vlees. Die uitdaging ging verrassend vlot en ik bleef erna vegetariër. Toen ik zelf een passie voor koken ontwikkelde en veel creatiever werd in de keuken, kookte ik steeds vaker vegan.

Ik schreef graag en wilde mijn basic gerechtjes delen met vrienden via een blog, fastforward Nom Eat. Het werd een zotte passie en door workshops en online kookvideo’s leerde ik meer en meer bij over koken en kooktechnieken. Een kookboek schrijven werd een grote droom en toen ik zelfzeker genoeg was startte ik met het maken van Vegan Klassiekers, samen met mijn zus. Ons allereerste kookboek dat we volledig zelf maakten én publiceerden en een groot succes werd. Hier lees je meer over het boek. Onze eigen stock van 839 stuks was volledig uitverkocht in 1 jaar tijd. Als kers op de taart won het de Belgian Vegan Award voor beste kookboek in 2021. In juni 2023 kwam er een tweede druk. Die is hier te koop.

In 2018 startte ik naast het online bloggen ook met het organiseren en gidsen van Vegan Food Tours in Antwerpen. Ik wilde mensen meenemen en meteen laten proeven van het beste wat Antwerpen te bieden heeft. Intussen zijn de food tours een vaste waarde in Antwerpen.

Sinds juni 2021 ben ik ook professioneel aan het werk in de (vegan) keuken en sinds februari 2023 volg ik een professionele koksopleiding (PIVA) om mijn niveau naar het hoogste niveau te tillen en klassieke kooktechnieken naar de vegan keuken te kunnen brengen. In januari 2024 behaalde ik al mijn officieel erkend certificaat 'Hulpkok'.

Hoewel ik geen vlees of vis eet en weinig zuivel beschouw ik mezelf als een alleseter, in die zin dat je op mijn blog verschillende soorten gerechten zal vinden: gezonde vegetable-packed gerechten, maar ook vegan klassiekers en gebak mét witte suiker. Dat weerspiegelt ook hoe ik eet: meestal gezond (ik hou ook gewoon van alle groenten), maar af en toe comfort food, frietjes, pizza… mag zeker!

Hopelijk tot snel, op een food tour, of ergens anders.
 

Liefs,

Lisa

Lisa van Nom Eat.jpg
bottom of page