top of page
Nom Eat

Pompoen peer pancakes (vegan)


Deze zalige fluffy pompoenpancakes met peer wil je Ʃcht maken als weekendontbijtje. De combinatie van pompoen, pumpkin spice, peer en maple syrup roept echt herfst. Heeeerlijk! Hoe ik deze pancakes maak zie je ook in deze video.


ree

Ingrediƫnten (voor 6 pancakes):

  • 100 g witte bloem

  • 5 g maĆÆszetmeel (1 tl)

  • 1/2 tl zout

  • 1/2 tl bakpoeder

  • 1/4 tl pumpkin spice (kaneel, gember, kruidnagel, piment)

  • 1/2 tl vanillepoeder (of -extract)

  • 1 el ahornsiroop

  • 100 g plantaardige melk (ongezoet)

  • 40 g pompoenpuree (100% pompoen) (uit blik of zelfgemaakt door gegaarde pompoen te pureren)

  • 1/2 rijpe zoete peer

  • plantaardige boter om in te bakken

  • ahornsiroop voor bij het serveren


Bereiding:

  1. Meng in een grote mengkom alle droge ingrediënten: de bloem, het maïszetmeel, het zout, het bakpoeder, de pumpkin spice en het vanillepoeder.

  2. Voeg de natte ingrediƫnten toe aan de kom: de ahornsiroop, de melk en de pompoenpuree. Meng met een klopper goed door elkaar tot er geen klonters meer zijn.

  3. Snij 6 dunne plakjes van de peer in de lengte.

  4. Smelt de plantaardige boter in een pannenkoekenpan. Bak de pancakes ƩƩn voor ƩƩn: voeg telkens ongeveer 1/6de van het pancakebeslag toe aan de pan en leg daarop meteen een plakje peer. Als de pancake bovenaan droog is kan je hem makkelijk omdraaien en nog kort aan de andere kant laten bakken.

  5. Bak alle pancakes en serveer ze met wat extra ahornsiroop.


Laat de pancakes smaken! Lisa

Maak je dit of een ander Nom Eat recept? Deel het zeker op social media en tag me met @nom.eat. Dat maakt me superblij!


ree

Opmerkingen


bottom of page