Deze salade is heerlijk friszuur en echt een bom van smaak en hij staat echt zo op tafel. Ideaal als lunch dus!
Laat het smaken & laat me zeker weten als je dit gerechtje maakt: deel een foto op social media en tag me met @nom.eat, dat is superleuk om te zien!
Ingrediënten (voor 2 porties):
2 el olijfolie
150 g butternut blokjes uit de diepvries (ik gebruikte deze)
zout
versgemalen zwarte peper
1 rode biet
1 boterraap
1/2 avocado (eetrijp, dus niet té zacht)
2 bloedappelsienen
1 tl balsamicoazijn
handvol verse basilicum
2 handenvol verse tuinkers of waterkers
zoutvlokken
Bereiding:
Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op matig vuur. Voeg de pompoenblokjes toe zodra de olie warm is. Kruid ze af met zout en peper en bak tot ze licht gebruind zijn.
Schil de rode biet en boterraap en snijd in flinterdunne plakjes. Verdeel over een groot (diep) bord.
Pel 1 bloedappelsien en snijd in plakjes. Snijd de avocado in blokjes. Verdeel ze over de biet en raap. Verdeel er ook de gebakken pompoenblokjes over.
Snijd de basilicum grof en verdeel samen met de tuinkers over de salade.
Pers de andere bloedappelsien en voeg 1 el olijfolie en de balsamico toe en kruid af met versgemalen zwarte peper. Verdeel over de salade en kruid af met wat zoutvlokken.
Wil je meer hearty vegan recipes & kooktips? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen.
コメント