top of page
Zoeken

Banana swirl brownies

Banaan en chocolade, het blijft een van mijn favoriete foodcombo's aller tijden. Dus "Waarom geen brownie met banaan", dacht ik. Omdat ik het weer ietsje specialer wilde doen dan een gewone brownie met bananenstukjes/bananenpuree in verwerkt (wat waarschijnlijk ook superlekker is), maakte ik heerlijke vegan brownies met een banana swirl erop. Lekkerrrrr!



Ingrediënten (voor 6 brownies):

  • 75 g bloem

  • 1 el bakpoeder

  • 10 g cacaopoeder

  • snuif zout

  • 2 el pure chocolate chips

  • 100 g pure chocolade (70% cacao)

  • 90 g vegan boter (bv. Alpro Bakken & Braden)

  • 125 g ongezoete sojamelk (min. 7% soja, bv. van Lima of Provamel)

  • 100 g poedersuiker

  • 1 banaan (120 g)

  • 1 el puddingpoeder

  • 1 tl vanille-extract


Bereiding (15 min. + 25-30 min. oventijd):

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakvorm van ongeveer 16 x 16 cm met bakpapier.

  2. Meng in een grote kom de bloem, het bakpoeder, het cacaopoeder, het zout en de chocolate chips door elkaar. Zet opzij.

  3. Breek de pure chocolade in blokjes en doe samen met de boter en 75 g van de sojamelk in een maatbeker of kom die in de microgolfoven mag. Smelt in ongeveer 40 seconden (of langer, maar pas op dat de chocolade niet aanbrandt!) of au-bain-marie. Meng door elkaar tot een egaal geheel.

  4. Meng dan de poedersuiker door het chocolademengsel. Meng goed zodat de suiker oplost, dit zorgt voor een mooi glanzend bovenkantje. Zet opzij.

  5. Doe de banaan, het puddingpoeder, het vanille-extract en 50 gram van de sojamelk in een maatbeker of foodprocessor en mix (eventueel met staafmixer) tot een glad geheel.

  6. Voeg het chocolademengsel toe aan de kom met droge ingrediënten en meng goed door elkaar tot een egaal (op de chocolate chips na) geheel. Meng niet langer dan nodig. Dit is het browniebeslag.

  7. Verdeel het browniebeslag in de ovenschotel/bakvorm. Verdeel daarover het bananenmengsel. Teken met een satéprikker (of iets gelijkaardigs) een mooi patroon in de bovenkant van de brownie.

  8. Bak de brownie in de oven voor 25 tot 35 minuten op 180°C (afhankelijk van de sterkte van jouw oven). Laat grotendeels afkoelen vooraleer je hem aansnijdt.

Smakelijk!





Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page