top of page
Zoeken

Vegan eiersla

Eiersla, hmmmmm. Toen ik nog vlees at, at ik eigenlijk nooit eiersalade, maar toen ik vegetariër werd was het iets dat ik wel regelmatig op mijn boterham deed. Niet dat ik het echt mis, maar af en toe kan het wel eens smaken.

Om de eiersalade echt naar eitjes te laten smaken gebruik ik Kala Namak, of zwart zout. Dat is zout ontgonnen in een zwavelrijk gebied, waardoor het echt smaakt naar gekookte eieren. Omdat het zout is mag je basis dus niet te zout zijn of je krijgt een enorm zoute eiersla. Voor de textuur van eiwit gebruik ik gekookte pasta.


Laat het smaken & laat me zeker weten als je dit gerechtje maakt: deel een foto op social media en tag me met @nom.eat, dat is superleuk om te zien!



Ingrediënten voor +/- 360 gram

(dat is een hele batch, maar ik had vrienden op bezoek toen ik het maakte. Als je minder nodig hebt kan je de hoeveelheden delen, maar dit zijn de verhoudingen)

  • 225 g veganaise (zelfgemaakt of bv. Hellmans, Jean Baton, La William)

  • 2 tl Kala Namak (zwart zout) (o.a. te bestellen via de webshop van Shavt, dit is echt belangrijk voor de ei-smaak)

  • 2 tl kurkumapoeder (geeft het een mooie gele kleur)

  • fijngesnipperde bieslook

  • 1/2 ajuin, heel fijn gesnipperd

  • zwarte peper, versgemalen

  • +/- 130 gram witte pasta (met ronde vormen, zoals macaroni, orecchiette …)

Bereidingswijze (+/- 20 min.)

  1. Kook de pasta gaar in ongezouten water.

  2. Plet de pasta (bijvoorbeeld met een pureestamper) zodat het kleine stukjes worden.

  3. Meng alle ingrediënten goed onder elkaar, voeg de kala namak best beetje bij beetje toe om te zien hoe zout jij het zelf wil/hoe hard de eismaak mag zijn.

  4. Klaar is kees!

Smakelijk!

Laten jullie mij weten wat jullie ervan vonden?

Mijn lief was alvast fan, om hem te quoten:

Ik vind hem echt lekker, ik laat er zelfs echte eiersla-boertjes van, zo met die mix van kala namak en ajuin.

Een compliment denk ik, toch?


Wil je meer hearty vegan recipes & kooktips? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen.



Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page