top of page
Zoeken

Superlekkere chocolade granola

Granola, muesli… Wat is het verschil? Heel simpel: granola is de ovengebakken variant. Ik vind granola persoonlijk veel lekkerder. Je kan er ook heel veel kanten mee uit, welke noten voeg je toe, voeg je gedroogd fruit toe, maak je hem hartig…?

Ik eet het heel graag bij nicecream, op smoothiebowls, bij (vegan) yoghurt of kwark, als ontbijtgranen in plantaardige melk met vers fruit, en ook wel zo met de lepel ;).

Heel simpel om te maken en je kan meteen genoeg maken om lang mee toe te komen. Het blijft wel ongeveer een maand goed.


Laat het smaken & laat me zeker weten als je dit gerechtje maakt: deel een foto op social media en tag me met @nom.eat, dat is superleuk om te zien!



Hoe maak je lekkere vegan granola?


Ingrediënten:

  • 250 gram fijne havermoutvlokken

  • 50 tot 100 gram pure chocolade in kleine stukjes (50 gram voor de ontbijtversie, 100 gram voor een superlekkere dessertversie)

  • 1 el pecannoten, in stukjes

  • 1 el chiazaden (voor de gezonde omega 3-vetzuren)

  • 1 el kokosolie

  • 1 tl zout

Zout in zoete granola? Ja hoor. Het zout maakt deze zoete granola net superlekker. Het tilt namelijk de andere smaken en tikkeltje hoger. Echt doen! Zout is heel vaak lekker in desserts, denk maar aan salted caramel of het snuifje zout in je cake.

Bereidingswijze (5 min. voorbereiding + 20 min. oventijd)

Het kon natuurlijk niet simpeler:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Meng alle ingrediënten goed door elkaar in een mengkom.

  3. Verspreid de mengeling over een bakplaat.

  4. Laat ongeveer 20 à 30 minuutjes in de oven staan. Schep af en toe om. Hou de granola goed in de gaten, want there’s a thin line between perfect gebakken en aangebrand. De granola is klaar als hij goudbruin en dus lekker krokant is.

  5. Strooi over je ontbijt, ijsje, dessert …


Eet jij eerder granola als dessert of als ontbijt?

Laat het in elk geval smaken!

Liefs

Lisa


Wil je meer hearty vegan recipes & kooktips? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen.



Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page