Zoeken

Strawberry Pistachio Latte

Oh my goood, dit is lekker. Ik noem het een latte (of frappe kan ook) omdat het een melkdrankje met aardbeienswirl is, maar je kan het ook bekijken als een smoothie. Eerst maak je zelf een romige melk van pistachenoten en daarbij serveer je gemixte aardbeien. Lekker zoet, zurig én romig. Yum!


Laat het smaken & laat me zeker weten als je dit gerechtje maakt: deel een foto op social media en tag me met @nom.eat, dat is superleuk om te zien!


Ingrediënten (voor 2 grote glazen):

Voor de pistache'melk':

  • 50 g ongezouten pistachenoten, minstens een nacht geweekt in water

  • 1,5 el maple syrup (of andere zoetstof) (je kan bv ook 3 dadels mee laten weken met de noten)

  • 1 tl citroensap

  • mespuntje zout

  • 200 ml water

  • 1 tl vanille-extract

Voor de aardbeienswirl:

  • 300 g aardbeien

  • 1 el maple syrup

  • 1 el citroensap

  • 50 g ijsblokjes

+ extra ijsblokjes voor het serveren


Bereiding (10 min.):

  1. Haal de velletjes van de geweekte pistachenoten (dat gaat heel makkelijk als ze een nachtje hebben geweekt in water). Voeg de pistachenoten en alle andere ingrediënten voor de pistache'melk' toe aan de blender en mix tot een volledig gladde romige melktextuur. Gebruik je dadels als zoetstof, vergeet dan het pitje niet te verwijderen voor het mixen!

  2. Doe de ingrediënten voor de aardbeienswirl in een maatbeker en mix met een staafmixer glad. (Of mix deze ook in de blender).

  3. Vul 2 glazen met een handvol ijsblokjes en verdeel daarover de helft van de aardbeienswirl. Verdeel daarover de pistache'melk' en werk verder af met de resterende aardbeienswirl.

Je drinkt deze het best met een herbruikbaar rietje, dan kan je tijdens het drinken de verschillende 'lagen' mengen.


Smakelijk!

Lisa


Volg me op Instagram en Facebook voor meer kooktips & Hearty Vegan Food. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me met @nom.eat en dan kan ik mee volgen.


9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven