top of page
Nom Eat
Zoeken

Megalekker & gezond bananenijs

Jum jum jum ijsjes! Een superlekker doordeweeks (en écht gezond!) dessertje is banana icecream (of nicecream). Als je daar nog niet van gehoord hebt heb je wel een aantal jaar onder een Foodie-steen geleefd, maar basically zijn het gewoon bevroren bananen die je mixt tot een ijsje. Als je goed rijpe (= met bruine vlekjes) bananen gebruikt wordt het een echt lekker romig ijsje. En je kan er nog ander bevroren fruit aan toevoegen voor andere smaken (zoals mango, framboos, ananas, of cacao voor chocoladesmaak). Ergens vind ik het stom om hier nog een receptje van te schrijven, maar dit wil ik jullie écht niet onthouden. Hoe meer dit gedeeld wordt, hoe beter, want jongens, dit is zoooo goed!


Laat het smaken & laat me zeker weten als je dit gerechtje maakt: deel een foto op social media en tag me met @nom.eat, dat is superleuk om te zien!



Ingrediënten (voor 2 kommetjes):

Nicecream:

  • 3 fairtrade bananen, in schijfjes gesneden en in diepvries gezet, voor minstens één nacht

  • een handje bevroren frambozen OF 2 tl cacao + 1 tl notenboter OF 2 tl cacao + een handje bevroren kersen OF 1 el citroensap en 1 handje verse spinazie OF handje bevroren fruit naar keuze (of je kan het ook op enkel bananen houden, ook superlekker)

Topping-ideetjes (mix & match):

  • geraspte kokos, even geroosterd in een droge pan (TE GOED!)

  • geroosterde noten

  • granola met gesmolten pure chocolade + frambozen (= mijn favoriet, zie foto’s)

  • granola

  • vers fruit

  • chia-zaadjes

Bereidingswijze (+/-25 min, waarvan 15 min. ontdooitijd):

  1. Zet de bevroren banaan uit de diepvries voor 15 minuten. Be patient! Pas dan ga je de banaan goed kunnen mixen tot een romige massa. Als je écht geen geduld hebt kan je ook een eetlepel plantaardige melk of water toevoegen, dan mixt het makkelijker. Maar na al heel vaak bananenijs te maken, heb ik ontdekt dat het op de wees-geduldig en zonder-vloeistof-manier echt wel beter lukt.

  2. Mix de bananen (en andere ingrediënten die je erbij wil doen) in een krachtige blender of ‘chopper‘ (hakmolentje). Je zal zien dat de banaan eerst verbrokkelt. Wees geduldig en geef je mixer af en toe pauze, zodat hij niet oververhit raakt. Na een tijdje wordt het een echte romige massa, dan is het klaar.

  3. Doe toppings naar keuze op je ijsje.

Geniet van dit totally guilt-free dessertje!

Liefs

Lisa


Wil je meer hearty vegan recipes & kooktips? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen.




Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page