top of page
Nom Eat
Zoeken

Cheesecake Brownie (gv optie)

Het recept voor deze suuuuperlekkere cheesecake brownie ontwikkelde ik voor mijn Cook The Film Workshops in het voorjaar 2021 en vanaf nu kan jij ‘m dus ook maken!

Ik hou van chocolade, maar meestal meer van fruitige desserts omdat chocola nogal zwaar kan vallen en na een tijdje kan tegensteken. MAAR de combinatie van chocolade, fruit én frisse yoghurt is echt zalig.

Het recept is uiteraard volledig vegan én er staat ook een glutenvrije glutenvrije optie bij vermeld.


Laat het smaken & laat me zeker weten als je dit gerechtje maakt: deel een foto op social media en tag me met @nom.eat, dat is superleuk om te zien!



Recept Brownie Cheesecake

Ingrediënten:

  • 200 g chocolade

  • 60 g vegan boter (bv. Flora ongezouten, Alpro Bakken & Braden …)

  • 30 g havermeel (havermout fijngemalen tot meel)

  • 70 g water

  • 150 g zelfrijzende bloem (glutenvrij: 100 g extra havermeel + ½ tl extra bakpoeder)

  • 100 g suiker (naar keuze: kristalsuiker, palmsuiker/kokosbloesemsuiker, bruine suiker, PureVia patisserie)

  • 2 tl bakpoeder

  • snuifje zout

  • 50 g chocolade chips

  • 400 g sojayoghurt Greek Style (Alpro is al gezoet. Gebruik je ongezoete sojayoghurt, voeg hier dan ook 1 el poedersuiker of agave toe)

  • 25 g puddingpoeder (of 25 g maïszetmeel + 1 tl vanillepoeder)

  • handvol rode vruchten (vers of uit de diepvries)


Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Neem een ovenschoteltje van ongeveer 15×15 cm en wrijf in met wat plantaardige boter en bekleed met bakpapier.

  2. Doe 200 g chocolade en de plantaardige boter samen in een kommetje en laat de chocolade en boter volledig smelten in de microgolfoven (let op dat de chocolade niet verbrandt!). Roer goed door elkaar tot een egaal geheel.

  3. Meng het havermeel en water door elkaar, dit zal zorgen voor de binding. Zet opzij.

  4. Meng de bloem, suiker, 1 tl bakpoeder en het zout door elkaar in een mengkom.

  5. Voeg het havermengsel toe aan het boter-chocolademengsel en roer door elkaar. Voeg dan toe aan de mengkom met de bloem en meng alles goed door elkaar, maar niet te lang. Voeg tot slot de chocolate chips toe en meng kort.

  6. Verdeel het geheel over de bodem van de ovenschotel.

  7. Meng in een andere kom of maatbeker de sojayoghurt, het puddingpoeder en 1 tl bakpoeder goed door elkaar met een klopper, zodat er geen klonters meer overblijven (bij voorkeur met een elektrische klopper).

  8. Verdeel het yoghurtmengsel over de browniebodem. Werk bovenaan af met wat rode vruchten (ik gebruikte diepvrieskersen).

  9. Bak de brownie-cheesecake 30 à 35 minuten op 170°C. Prik erin met een naald: de brownie mag niet meer lopend zijn en de cheesecake moet ‘gestold zijn’. Haal uit de oven en laat even afkoelen op kamertemperatuur. Zet nadien de brownie cheesecake zo snel mogelijk in de koelkast om volledig af te koelen, dan kan je er mooie stukken van snijden.

Wil je meer hearty vegan recipes & kooktips? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen.




Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page