top of page
Nom Eat

Autumn ragù (vegan)

Ik deel met jou graag mijn recept voor autumn ragù: een heerlijke klassieke pasta met een rijke ragù, maar dan met de herfstige twist van pompoen, salie en paddenstoelen, in plaats van tomaat. Koraallinzen voeg ik toe als gezonde en vullende eiwitbron en de kleur past toevallig ook mooi bij het geheel. Het recept vind je hieronder.


ree

Hoe maak je vegetarische ragù?

Slowcooking is dé key voor een lekkere ragù. Laat je saus lang genoeg inkoken op laag vuur zonder deksel op de pot om de smaken echt te concentreren.


Ingrediënten (4 porties):

  • olijfolie

  • peper en zout

  • 2 uien

  • 300 g selder

  • 100 g wortel

  • 4 tenen knoflook (geperst)

  • 650 g butternut

  • 90 g tomatenpuree

  • 125 ml droge rode wijn

  • 15 g gedroogde paddenstoelen

  • 100 g koraallinzen (minstens 1 uur geweekt in water)

  • 250 ml haverroom (Oatly)

  • 250 ml water

  • 1 paddenstoelbouillonblokje

  • 6 blaadjes salie

  • 4 blaadjes laurier

  • 1 takje rozemarijn

  • 400 g pasta (tagliatelle of papardelle)


HOW TO:

  1. Snij de ui, selder, wortel en butternut in brunoise (kleine dobbelsteentjes) en pers de knoflook. Doe de gedroogde paddenstoelen in een kommetje en overgiet met 50 ml heet water. Zet opzij.

  2. Verhit wat olijfolie in een grote pot op middelhoog vuur en stoof de ui aan tot glazig. Voeg de selder, wortel en look toe en wat peper en zout. Stoof een vijftal minuten verder aan.

  3. Voeg de butternut toe en opnieuw wat peper en zout en stoof 10 minuten aan of tot de groenten wat zachter zijn geworden. Roer regelmatig door.

  4. Voeg de tomatenpuree toe aan de pot, roer goed door en bak 3 minuten mee aan.

  5. Blus het geheel met de rode wijn en laat kort de alcohol uitkoken (3 min.)

  6. Voeg nu het vocht van de paddenstoelen, de paddenstoelen zelf (hak eerst fijn), de haverroom, het water, het paddenstoelbouillonblokje, de salie, laurier en rozemarijn toe. Roer goed door.

  7. Breng het geheel aan de kook en verlaag dan meteen het vuur. Het geheel mag zachtjes blijven pruttelen, zo’n 40 minuten lang op laag vuur zonder deksel op de pot. Hier zal het geheel reduceren en dus veel geconcentreerder worden in smaak.

  8. Zet na 40 minuten een deksel op de pot en laat nog 20 minuten pruttelen op laag vuur (tot de linzen goed gegaard zijn).

  9. Kook de pasta in gezouten water net niet beetgaar. Doe de pasta de laatste minuten mee in de saus zodat het een geheel wordt.


Serveer de pasta indien gewenst met wat (cashew)parmezaan.


Maak je dit of een ander Nom Eat recept? Deel het zeker op social media en tag me met @nom.eat. Dat maakt me superblij!


Laat het smaken! Lisa


ree
ree

Opmerkingen


bottom of page