top of page
Zoeken

Vegan club kip 🥖

Ik ben opgegroeid in de Kempen en smoskes, of ‘clubs’, zijn daar big thing. Mijn favoriet, naast het over the top smoske met groentjes en kaaskroketten, was de club kip. Op een grijze baguette. Niet om gezond te doen, dat interesseerde me toen niet, maar omdat dat gewoon hét lekkerste was. Toen ik veggie werd in 2013 dacht ik nooit meer een smos kip te kunnen eten. Maar I figured out a way, dankzij het lekkerste kipalternatief, van Garden Gourmet (#nonspon, gewoon oprecht mijn favoriet) én het eitje vervang ik door avocado met kala namak.


Laat het smaken & laat me zeker weten als je dit gerechtje maakt: deel een foto op social media en tag me met @nom.eat, dat is superleuk om te zien!


Hoe maak je een vegan Club Kip?

Ingrediënten (voor 2 smoskes):

 • 1 pak vegan kipstukjes (filetstukjes van Garden Gourmet)

 • 2 baguetjes

 • 2 el veganaise

 • enkele blaadjes kropsla

 • 1 tomaat, in fijne plakjes

 • 1 wortel, grof geraspt

 • 1/4 komkommer, in fijne plakjes

 • 1 avocado, in plakjes

 • 1 tl kala namak (zwart zout dat naar gekookt ei smaakt)

 • 1 tl kipkruiden

Bereiding (10 min.)

 1. Zet een klein kookpotje met een bodem water op het vuur en breng aan de kook. Doe de kipstukjes in een stoommandje (of hittebestendige zeef) en stoom een vijftal minuten. Laat afkoelen onder koud water. Snijd intussen alle groenten zoals beschreven in de ingrediëntenlijst.

 2. Snijd de baguettes doormidden en verdeel de veganaise erover. Beleg met de kropsla, tomaat, wortel, komkommer en avocado. Strooi daarover de kala namak.

 3. Doe de kipstukjes in een mengkom en scheur ze in stukjes (‘pluizig’) en meng er de kipkruiden doorheen. Verdeel over de broodjes.

Grappige anekdote: toen mijn mama ooit voor het werk in Antwerpen moest zijn en in een bar ’s middags een ‘smoske kaas’ bestelden kreeg ze een pint met cola en kaasblokjes.


Wil je meer hearty vegan recipes & kooktips? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page