top of page
Zoeken

Smooth creamy mixed overnight oats

Dit ontbijtje is zoooo lekker en creamy en toch gezond. Je maakt het in een vijftal minuutjes klaar en de volgende ochtend heb je een zalig ontbijtje in de koelkast.


Laat het smaken & laat me zeker weten als je dit gerechtje maakt: deel een foto op social media en tag me met @nom.eat, dat is superleuk om te zien!



Hoe maak je mixed oats?


Ingrediënten (voor 2 porties):

  • 100 g havermout

  • 1 banaan

  • 130 g volle ongezoete plantaardige melk

  • 1 el maple syrup

  • ½ tl vanille-extract

  • mespuntje zout

  • 1 el rode vruchten (diepvries)

  • 30 g pure chocolade

  • swirl (zwarte) tahin*

  • swirl witte amandelpasta*

*of gebruik tahin en/of notenboter naar keuze. Zwart & wit geeft een mooi kleurencontrast.


Bereiding (5 min.)

  1. Mix de havermout fijn tot havermeel in een blender/foodprocessor.

  2. Voeg de banaan, melk, maple, vanille & het zout toe en blend glad. Verdeel over 2 glazen.

  3. Smelt intussen de chocolade au-bain-marie.

  4. Verdeel de rode vruchten over de 2 glazen mixed oats.

  5. Swirl daarover de (zwarte) tahin.

  6. Gevolgd door een laagje chocolade (strijk het mooi uit over heel het oppervlak)

  7. Werk af met wat witte amandelpasta voor een mooi kleurcontrast.

  8. Zet een nachtje afgesloten in de koelkast en geniet!

Wil je meer hearty vegan recipes & kooktips? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen.




Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page