top of page
Zoeken

Rainbow Mash 🌈🌈🌈


Ik houuuu ervan dat je met groentjes echt letterlijk de regenboog kan eten. Daarom maakte ik deze regenboogpuree. Zalig toch?

Ook heel leuk om met kindjes te maken en ze stiekem meer groentjes te doen eten. Denk ik toch (zelf geen ervaring met koken met kindjes).

Om niet alleen de kleur, maar ook de smaak bijzonder te maken voegde ik bij sommige kleuren ook nog een bijzondere kleur of smaak toe. Uiteraard is alles 100% natural!


Laat het smaken & laat me zeker weten als je dit gerechtje maakt: deel een foto op social media en tag me met @nom.eat, dat is superleuk om te zien!Basisrecept vegan puree:

*1 kg bloemige aardappels *2 el plantaardige boter (ik gebruik Flora van Albert Heijn of Alpro Bakken & Braden) *1 el ongezoete plantaardige melk (ik gebruik Oatly havermelk of Alpro ‘this is not milk’) *2/3 tl zout *versgemalen zwarte peper (naar smaak) *½ tl nootmuskaat


Hoe maak je regenboogpuree?


Voor de verschillende kleuren volg je de volgende stappen. Mix telkens glad en breng op smaak met peper en zout.

Blauw = kook een deel rode kool in gezouten water tot hij zacht is. Mix glad. Ik voegde een beetje fijngemalen lavendel toe voor een bijzondere smaak.

Paars = kook rode kool in gezouten water mét een snuf baking soda & 2 el natuurazijn (die zorgt ervoor dat de kool niet verkleurt en dus niet blauw wordt). Ik voegde een klein beetje paprikapoeder toe (niet gerookt!)

Roze = gebruik al gekookte rode bieten of gebruik zelf gepofte rode bieten: was ze en dep ze goed droog & zet ze ongeveer 45 à 60 min. in de oven op 180°C. Pel ze voor gebruik.

Oranje = kook geschilde wortels in gezouten water mét een snuf baking soda.

Geel = voeg wat extra kurkuma toe aan de basispuree voor een intensere gele kleur.

Groen = stoof spinazie aan in een pot met een likje olie en 3 el water tot hij geslonken is. Ik voegde een klein beetje ui- en knoflookpoeder én extra nootmuskaat toe.


Enkele bonustips:

Tip 1: om een mooi kleureffect te krijgen kook ik in dit geval alle groentjes heel zacht en mix ik ze heel fijn. Ook de puree zelf. In andere gevallen hou ik wel van stukjes in mijn puree.

Tip 2: om de groentjes hun mooie kleur te laten behouden voeg ik een beetje baking soda (natriumbicarbonaat) toe aan het kookwater. Ik kook alle groentjes, buiten de spinazie, die stoof ik aan. De rode biet pofte ik in de oven, maar je kan ook reeds gekookte rode biet gebruiken.

Tip 3: van rode kool maak je 2 kleuren puree. Voor blauw kook je de rode kool gewoon in gezouten water. De kool verkleurt dan meteen naar blauw. Voor paars kook je de rode kool in gezouten water met azijn.

Tip 4: ga zelf ook eens creatief aan de slag met andere groentjes en tag me (@nom.eat op sociale media) in je resultaat, ik ben kei benieuwd!


Wil je meer hearty vegan recipes & kooktips? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen.
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page