top of page
Nom Eat
Zoeken

Pomodoro 3 ways met pasta

Wist je dat tomaten oorspronkelijk van Latijns-Amerika komen? Ze hadden een gele kleur en toen de Spanjaarden ze meenamen naar Europa noemden ze de vruchten dus ‘Pomodoro‘, of ‘Gouden (oro) Appels (pom)’.

Dit recept is iets tussen een salade en een pasta. Het belangrijkste om dit recept te doen slagen zijn de kwaliteitsvolle ingrediënten: verse tomaten (liefst meerdere kleuren), goeie knoflook, geurige basilicum en lekkere pasta.


Laat het smaken & laat me zeker weten als je dit gerechtje maakt: deel een foto op social media en tag me met @nom.eat, dat is superleuk om te zien!



Ingrediënten (2 pers): * linguine naar keuze (+/- 150 g) * ongeveer 2 kg gemengde rijpe tomaten * 100 ml rodewijnazijn * 10 g suiker * 100 ml water * 2 handenvol verse basilicum * 5 tenen knoflook * goeie olijfolie * peper en zout


Bereiding (20 min. + marineren):

  1. Snijd een derde van de tomaten in kwartjes, blokjes en plakjes. Breng het water samen met de suiker kort aan de kook tot de suiker is opgelost. Dit is het suikerwater. Marineer de tomaten in de rodewijnazijn, het suikerwater, de helft van de basilicum en peper en zout. Zet minstens 3 uur in de koelkast.

  2. Haal de gemarineerde tomaten uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen en ga dan door naar stap 3.

  3. Kook de pasta al dente in gezouten water.

  4. Snij de knoflook in fijne plakjes en snij de rest van de tomaten in kwartjes. Voeg de helft van die tomaten toe aan de pan met de knoflook, veel olijfolie, peper en zout en laat inkoken op middelhoog vuur tot het bijna een saus wordt.

  5. Hak de rest van de verse basilicum heel fijn (of mix met een staafmixer) en meng met 100 ml olijfolie. Dit is de basilicumolie.

  6. Serveer op een groot bord de warme tomaten met knoflook, verdeel daarover de pasta, dan de gemarineerde tomaten, de verse tomaten en werk af met wat basilicumolie en wat zout.

Deze lauwwarme salade/pasta is heerlijk! Laat het smaken.


Wil je meer hearty vegan recipes & kooktips? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen.



Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page