top of page
Zoeken

Peruviaanse chicha morada 💜

Bijgewerkt op: 29 mrt. 2022

Dit heerlijke frisse paarse Peruviaanse drankje leerde ik kennen toen ik in de zomer van 2021 mijn Travel Special Food Tours organiseerde, en dus meer bepaald de Latin American Food Tour. Omdat ik zelf nog niet in Latijns-Amerika ben geweest deed ik voor die Food Tour heel veel onderzoek vooraf: opzoekwerk, documentaires bekijken, (online) kookworkshops volgen... Super leuk, want ik leerde er zelf dus ook enorm veel van bij. Ik ontdekte onder andere de chica morada, mede door de uitbater van de Latijns-Amerikaanse winkel Almacén in Antwerpen, dus alle credits voor hem. De gedroogde paarse maïs, waaraan het drankje zijn kleur dankt, kan je dus onder andere ook daar kopen.

Laat het smaken & laat me zeker weten als je dit gerechtje maakt: deel een foto op social media en tag me met @nom.eat, dat is superleuk om te zien!


Hoe maak je chicha morada?


Ingrediënten (voor +/- 1 liter):

 • 1 ananas

 • 1 appel

 • 2 gedroogde paarse maïskolven (Latijns-Amerikaanse winkel)

 • 1,5 liter water

 • 3 el rietsuiker

 • 3 kruidnagels

 • 1 steranijs

 • 1/2 kaneelstokje, of mespuntje kaneelpoeder

 • 1 el limoensap

 • per glas: 1 shot pisco (Peruaanse/Chileense sterkedrank) (optioneel, ik maakte ze zonder)

Bereiding (5 min. + 1,5 uur koken)

 1. Snij de ananas in grote stukken. Hou 2 kleine stukjes apart voor de versiering van het glas (zie foto). Snij de appel in vieren. (Schillen is bij beide niet nodig).

 2. Doe alle ingrediënten (buiten het limoensap & de pisco) samen in een grote kookpot en breng aan de kook. Verlaag dan het vuur en laat ongeveer 1,5 uur koken op een zacht vuur met deksel op de pot. Roer af en toe door.

 3. Giet het geheel af in een grote kan door een zeef. Roer nadien het limoensap nog door de chica morada & hij is klaar om te serveren.

 4. Werk (indien je er een alcoholische cocktail van wil maken) af met een shot pisco per glas. Ik deed het zonder, zo leerde ik het drankje ook kennen.

Wil je meer tips over vegan eten en fairtrade fashion? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page