top of page
Zoeken

Pasta met gerookte artisjoksaus en gebakken munt // easy & gezond

Soms ben ik heel blij met mezelf als kok in huis. Niet erg bescheiden, I know, maar soms worden random experimentjes zo lekker! En dan deel ik ze ook met plezier ;).

Deze pasta is heel makkelijk te maken en relatief snel te maken. Ik werk de artisjoksaus op met gerookte olijfolie en ik werk het geheel af met gebakken munt. Heel lekkere en speciale extraatjes, maar ze zijn niet cruciaal voor deze pasta. Ik serveer er gebakken paprika en courgette bij, omdat ik die nog in mijn koelkast had liggen. Andere groentjes kunnen uiteraard ook. Hieronder zet ik bij de ingrediënten dus ook waarmee je de ingrediënten eventueel kan vervangen of indien je ze kan weglaten. Laat het smaken!

Ja, ik gebruikte pasta met Disneyvormpjes en neen ik heb geen kinderen. No questionsplease :’)


Laat het smaken & laat me zeker weten als je dit gerechtje maakt: deel een foto op social media en tag me met @nom.eat, dat is superleuk om te zien!Ingrediënten (voor 2 grote porties):

 • 200 g pasta naar keuze

Voor erbij:

 • 1,5 el neutralie olie (bv. zonnebloem- of arachideolie)

 • 2 handenvol verse muntblaadjes (optioneel)

 • 1 grote ajuin, in kleine blokjes

 • 1 rode paprika, in kleine blokjes (of groente naar keuze)

 • 1/2 courgette, in kleine blokjes

 • 720 ml (3 cups) water

 • zout en zwarte peper

Voor de artisjoksaus:

 • 2 potten artisjokken (op water*) (ongeveer 420 g uitgelekt)

 • 200 ml water

 • handvol verse bieslook (optioneel)

 • 1 el gerookte olijfolie (Dille & Kamille) of 1 el (extra vierge) olijfolie

 • zout en zwarte peper, naar smaak

*TIP: wil je een nog iets specialere versie: gebruik dan gegrilde artisjokken uit pot. Deze zijn wel meestal op olie bewaard, waardoor je geen olie meer moet toevoegen aan de saus. Het gerecht wordt dan wel iets calorierijker, maar gegrilde artisjokken zijn wel enorm lekker.


Bereiding (< 1 uur):

 1. Kook de pasta in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 2. Verhit 1/2 el neutrale olie in een koekenpan op matig-hoog vuur. Haal de muntblaadjes van het steeltje en voeg toe aan de hete olie. Kruid met een beetje zout en bak de blaadjes tot ze ‘krokant’ zijn. Haal ze uit de pan en zet opzij.

 3. Verhit 1/2 el olijfolie in de pan en bak de ajuin– en paprikablokjes op matig-hoog vuur tot de ui glazig is en de paprika licht gebruind. Kruid af met wat peper en zout. Haal de ui en paprika uit de pan en zet opzij.

 4. Herhaal stap 3 met de courgetteblokjes.

 5. Doe voor de saus de artisjokken in een klein kookpotje en voeg het water toe. Mix tot een gladde saus en verwarm op matig vuur. Eens warm, haal dan van het vuur. Voeg de (gerookte) olie en fijngesneden bieslook toe. Kruid af met zout en peper naar smaak.

 6. Warm indien nodig de ajuin, paprika en courgette kort terug samen op in de koekenpan en verwarm indien nodig ook de artisjoksaus kort.

 7. Serveer de pasta met de artisjoksaus, de gebakken groentjes en werk af met de gebakken munt.

Wil je meer hearty vegan recipes & kooktips? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page