top of page
Zoeken

Mijn favoriete groene smoothie

Fruitsmoothies zijn altijd wel lekker, eender welk fruit je met elkaar mixt, het wordt meestal wel iets lekkers.


Groentensmoothies zijn echter moeilijker. Aangezien ik elke ochtend start met een grote smoothie als ontbijt, en ik in de namiddag ook nog een stuk fruit eet, wil ik niet al starten met 10 stukken fruit. Ik probeer dus niet massaal veel fruit in mijn smoothie te verwerken en dat wat op te vangen met groenten. Minder suiker én nog extra vitamientjes binnen, wat wil je nog meer? Lang oefenen tot je de juiste verhoudingen hebt gevonden, maar eens je het hebt gevonden, dan komt hij elke week op het menu. Dat is het geval met deze groene smoothie. Smaakt lekker fruitig en fris en helemaal niet grassig.

Ik krijg wel heel vaak de vraag wat er in mijn smoothie zit en of dat toch soep is wat ik aan het drinken ben. Nope, altijd een lekkere zoet-zure smoothie!


Laat het smaken & laat me zeker weten als je dit gerechtje maakt: deel een foto op social media en tag me met @nom.eat, dat is superleuk om te zien!Hoe maak je groene smoothie?


Ingrediënten voor 2 grote smoothies:

  • 500 gram bevroren mango (of verse)

  • 1 banaan

  • 2 handjes verse spinazie

  • 2 handjes verse boerenkool of 4 blokjes diepgevroren (o.a. te koop bij AH)

  • 3/4 stengel bleekselder

  • sap van 2/3 citroen (!)

  • 300 ml water of ongezoete amandelmelk

Doe deze dingen samen in de blender en blend tot een gladde smoothie. Zo heb je meteen heel wat groentjes binnen, in mijn geval al van ’s ochtends vroeg, iets wat anders niet echt gebeurde. Ik maak mijn smoothies meestal de avond op voorhand klaar, aangezien ik niet altijd even goed uit mijn bed geraak ’s morgens ;).

Deel gerust jouw favoriete smoothie-combinatie in de reacties, ik ben nog op zoek naar nieuwe lekkere groentensmoothies.


X

Lisa


Wil je meer hearty vegan recipes & kooktips? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen.Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page