top of page
Zoeken

Fish stick wraps met guacamoletartaar

Superlekker en heel snel klaar, deze wraps! De vegan fish sticks te vinden in het veggieschap van de winkel vind ik een van de lekkerste ‘visvervangers’.


Laat het smaken & laat me zeker weten als je dit gerechtje maakt: deel een foto op social media en tag me met @nom.eat, dat is superleuk om te zien!Ingrediënten (voor 4 wraps):

 • 1 el neutral olie om in te bakken

 • 1 pak vegan fish sticks (bijv. SoFine, AH…) (6 sticks)

 • 1/3 krop ijsbergsla

 • 4 volkoren wraps (ik gebruik die van Santa Maria, van Delhaize)

Voor de guacamoletartaar:

 • 1 rijpe zachte avocado

 • 4 el veganaise (Hellmans (Delhaize), Jean Bâton (AH), of zelfgemaakt)

 • Zoetzure augurk, in heel kleine blokjes (ongeveer 2 el)

 • Sjalot, in heel kleine blokjes (ongeveer 2 el)

 • 3 schijfjes opgelegde jalapenopeper (te vinden bij de wereldproducten)

 • 1 tl verse of gedroogde dille, fijngehakt

Bereiding (< 30 min.)

 1. Verhit de olie in een koekenpan op matig-hoog vuur en bak de fish sticks goudbruin aan beide kanten. Snijd elke fish stick in 3 stukken.

 2. Maak intussen de guacamoletartaar: plet de avocado en meng samen met de andere ingrediënten.

 3. Snijd de ijsbergsla fijn. Ik vind dat het makkelijkste door een krop te gebruiken (die blijft ook veel langer goed dan voorgesneden sla uit een zakje). Van die krop snijd ik eerst fijne ronde ‘plakken’, die snijd ik op hun beurt in repen die ik dan horizontaal leg om op dezelfde manier in kleine stukjes te versnijden.

 4. Warm de wraps kort op in een pan of in de microgolfoven. Verdeel de guacamoletartaar over de vier wraps. Verdeel er de stukjes fish stick over en dan de fijngesneden sla. Plooi de zijkanten deels over het vulsel en dan de onderkant en rol zo verder op.

 5. Smakelijk!

Wil je meer hearty vegan recipes & kooktips? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen.Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page