De allerlekkerste geroosterde wortels
- Lisa Wuyts
- 7 dagen geleden
- 2 minuten om te lezen
Geroosterd en gekaramelliseerd; de lekkerste wortelkes ever!
Deze wortels worden gekaramelliseerd en geroosterd in de oven met een keilekkere marinade die zorgt voor een goeie zoet-zuur balans Ʃn keiveel smaak en textuur. Zalig als side dish of gewoon als onderdeel van je maaltijd.

Ingrediƫnten
850 g jonge wortels (geschild)
2 tl currypoeder (Colombo curry van Mill & Mortar*)
1 el goeie olijfolie
1 tl zout
0,5 tl versgemalen zwarte peper
1 tl chilivlokken
2 el granaatappelmelasse
Voor erbij: yoghurt, munt, feta, granaatappelpitjes & flakey salt. Optioneel: pesto van het wortelloof (zie onderaan recept).
Hoe maak je gekaramelliseerde wortels?
Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
Schil de wortels en leg ze in een grote mengkom. Voeg het currypoeder, de olijfolie, het zout, de peper, de chilivlokken en de granaatappelmelasse toe en meng alles goed door elkaar.
Verdeel de wortels over de bakplaat en rooster ze ongeveer een half uur in de oven op 180°C tot ze lekker zacht en goed gekaramelliseerd en gebruind zijn.
Ik serveerde ze op yoghurt (kan ongezoete sojayoghurt zijn) en werkte af met pesto van het wortelloof**, verse munt, feta, flakey salt en granaatappelpitjes (of barberries).
**voor die pesto mixte ik het wortelloof (goedgewassen) met daslook (vervang eventueel door basilicum, koriander of dille, naargelang je smaak en zin), look, olijfolie, peper, zout en edelgistvlokken. Heerlijk #nowaste.
Geniet ervan!
Liefs,
Lisa
*ik kreeg deze Mill & Mortar kruiden van Smekk om hiermee recepten te ontwikkelen. Deze samenwerking is op mijn vraag, omdat ik fan ben. Met de code NOMEAT10Ā krijg je 10% korting op de hele webshop vanĀ Smekk. Yay!!!


Comments