top of page
Nom Eat
Zoeken

Daslookpesto


Yay! Het is weer daslookseizoen (april-juni/juli). Elk jaar kijk ik hier weer naar uit. Daslook (ook wel 'wild garlic') is een plant (met blad en bloem) uit de lookfamilie die groeit in schaduwrijke bosgebieden.


Wat te doen met daslook 👇🌱


《ter inspiratie》


* daslook pesto is echt fantastisch

* daslookolie maken, kan je langer bewaren (daslook mixen met olie en dan zeven)

* daslookpuree, daslookgnocchi... verwerk het ín het gerecht

* daslook krokant gebakken in wat olijfolie als afwerking

* rauw gesnipperd in een wrap

* fijn gesnipperd in een wokgerecht

* daslook roomsausje (met haverroom of zelfgemaakte cashewroom)

* daslookcrème o.b.v. cashews

* ...


Lekker in combinatie met (witte) asperges, pasta, aardappel...

LET OP: pluk geen daslook als je niet zeker bent (lijkt op aronskelk, blaadjes van meiklokjes & herfsttijloos > zijn niet eetbaar!!)


Laat het smaken & laat me zeker weten als je dit gerechtje maakt: deel een foto op social media en tag me met @nom.eat, dat is superleuk om te zien!



Ingrediënten:


* 80 g daslook (goed gewassen)

* 50 g pijnboompitten (of cashewnoten/brazil nuts/zonnebloempitten/pompoenpitten/mix)

* 1 teentje knoflook

* 10 g edelgistvloken

* 30 g olijfolie

* 30 g daslookolie (of olijfolie) (zie recept later deze week)

* zout naar smaak


Mix alles tot de gewenste pesto-consistentie.


Serveer bij pasta, gnocchi, asperges, minestrone/soupe au pistou, puree...


Enjoy!

Lisa


Wil je meer hearty vegan recipes & kooktips? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen.




Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page