Met deze daslookolie geniet je het hele jaar door van een heerlijke daslooksmaak in gerechten (door ze in te vriezen).
In mijn blogbericht met recept voor daslookpesto deel ik nog iets meer tips over wat te doen met daslook. Daarnaast kan je deze olie ook in de daslookpesto gebruiken.
Hoe maak je daslookolie?
* 500 ml neutrale olie (arachide-, maïs-, zonnebloem-, druivenpitolie)
* 70 g verse daslook, goed gewassen
Mix samen tot de daslook zo fijn mogelijk is. Haal nadien door een fijne zeef en bij voorkeur een kaasdoek. Hou de 'pulp' bij om daslookpesto mee te maken of vries in voor later. Bewaar de olie in de koelkast (ongeveer één week houdbaar - kijk uit voor schimmel!) of vries in in kleine porties voor later gebruik. Ik kies altijd voor de tweede optie.
Laat het smaken & laat me zeker weten als je dit gerechtje maakt: deel een foto op social media en tag me met @nom.eat, dat is superleuk om te zien!
Wil je meer hearty vegan recipes & kooktips? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen.
留言