top of page
Zoeken

Crusted baked camembert (vegan)

Bijgewerkt op: 16 feb. 2022

Voor Veganuary ging ik de samenwerking aan met Nurishh en maakte ik twee heerlijke recepten met hun vegan kaasjes. Nurishh heeft een heel lekker alternatief voor Camembert & vooral in de oven vind ik die zalig, ik deel hieronder mijn favo receptje. Hier vind je mijn eerste receptje: een bagel met vegan zalm & smeerkaas op basis van zonnebloempitten van Nurishh.


Hoe maak je vegan gebakken Camembert?

Ingrediënten:

 • 1 vegan camembert van Nurishh (Delhaize)

 • 1 el confituur (bv. veenbes/bosbes/peer)

 • 3 el panko (broodkruim)

 • ½ tl zout

 • snuif zwarte peper

 • 1 el verse rozemarijn (fijngehakt)

 • ½ el olijfolie

 • brood om te serveren

Bereiding (20 à 25 min.):

 1. Verwarm de oven voor op 200°C. Haal de camembert uit de verpakking en zet in een klein ovenschaaltje. Verdeel de confituur over de bovenkant.

 2. Meng in een kommetje de panko, het zout, de peper, de rozemarijn en de olijfolie. Verdeel de gekruide panko over de confituur.

 3. Bak de camembert 10 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven (afhankelijk van de sterkte van jouw oven). Serveer met brood.

Smakelijk!


*tip: na het bakken is het velletje van de 'kaas' een beetje taai en dat eet je dus best niet mee op.


Wil je meer tips over vegan eten en fairtrade fashion? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen.
DISCLAIMER: Dit recept komt voort uit een samenwerking, wat wil zeggen dat ik producten krijg & betaald word om de kaasjes van Nurishh in de kijker te zetten. Dit recept heb ik wel zelf bedacht (zonder richtlijnen) & vind ik oprecht superlekker, daarom deel ik het ook graag hier! #ad #sponsored #gekregen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글 1개


h
h
2022년 1월 26일

Ik vind de Nurishh camembert echt niet lekker, maar leuk recept om te proberen met Watson camembert!

좋아요
bottom of page