Een homemade creamy pina colada met granaatappelsap, superlekkere combo! Ideaal om als mocktail te maken voor Tournée Minérale deze maand.
Hoe maak je pina colada granada?
Ingrediënten (voor 6 grote glazen):
2 granaatappels
1 tl maple syrup
1 verse ananas
1 blik volle kokosmelk (400 ml)
200 ml water
sap van 2 limoenen
ijsblokjes
6 kleine shotjes bruine rum (optioneel)
Bereiding (10 min.):
Haal de pitjes uit de granaatappels (er mogen gerust wat velletjes tussenzitten) en blend glad in een blender. Haal door een zeef zodat je een egaal sapje hebt. Doe in een schenkkannetje, meng er 1 tl maple syrup door, zet opzij en spoel de blender uit.
Verwijder de schil van de ananas en verwijder het harde stuk in het midden (hou eventueel enkele schijfjes ananas apart voor het versieren van de glazen). Doe in de blender samen met de kokosmelk, het water en het limoensap en mix glad.
Neem 6 grote glazen en doe ik elk glas een klein handje ijsblokjes, giet daarover de ananas-kokosmix. Verdeel het granaatappelsap in de pina coladas. Werk indien gewenst af met een shotje bruine rum.
Santé!
Wil je meer hearty vegan recipes & kooktips? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen.
Comments