top of page
Zoeken

Asperges met shiitakecrème, crispy salie en cashews

Asperges op Vlaamse Wijze kan je ook heel lekker vegan maken, maar ik vind het ook altijd interessant om iets anders te doen met asperges. De combinatie met shiitake en salie is zalig. Daar nog krokante cashews bij en zowel qua smaken als texturen is dit gerechtje heel compleet.


Laat het smaken & laat me zeker weten als je dit gerechtje maakt: deel een foto op social media en tag me met @nom.eat, dat is superleuk om te zien!



Ingrediënten:

  • 1 kg (witte) asperges, geschild

  • 1 el extravierge olijfolie + 1/2 el

  • 50 g ajuin, grof gesneden

  • 3 tenen look, gepeld en geplet

  • 300 g shiitake paddenstoelen, gehalveerd

  • 1 grote hand verse salieblaadjes

  • 2 el cashewnoten, minstens 2 uur geweekt in water

  • 1 el witte misopasta

  • 1 el rauwe cashewnoten

  • zout en zwarte peper

Bereiding (+/- 30 min.)

  1. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de ui, look, shiitakes en de helft van de salieblaadjes tot de paddenstoelen goudbruin zijn. Kruid met zout en zwarte peper tijdens het bakken. Zorg dat de pan niet te vol is, laat genoeg ruimte en bak indien nodig in 2 delen.

  2. Stoom de asperges beetgaar in gezouten water in ongeveer 10 minuten.

  3. Doe de gebakken ui, look, shiitakes en salie in een kom of maatbeker en mix (in een blender of met een staafmixer) samen met 2 el geweekte cashewnoten (zonder het water) en 1 el witte misopasta tot een crème. Doe de crème in een spuitzak en zet opzij. (Of je kan de crème er ook gewoon zo bij serveren als je geen spuitzak hebt/wil gebruiken).

  4. Verhit 1/2 el olijfolie in de koekenpan en snijd de rest van de salie in fijne reepjes (chiffonade) en bak de salie samen met de rauwe cashewnoten goudbruin, kruid met wat zout tijdens het bakken.

Serveer de gestoomde asperges met toefjes shiitakecrème en werk af met de krokantje salie en gebruinde cashewnoten.


Wil je meer hearty vegan recipes & kooktips? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen.




Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page