Heeeerlijke flakey vegan tonijnsalade, mede door de artisjokken. Deze moet je echt eens proberen!
Het recept voor deze lekkere vegan tonijnsalade creëerde ik voor mijn e-book SO FISHY, met 5 vegan vissige recepten. Het e-book kan je hier helemaal gratis downloaden.
Laat het smaken & laat me zeker weten als je dit gerechtje maakt: deel een foto op social media en tag me met @nom.eat, dat is superleuk om te zien!
Hoe maak je vegan tonijnsalade?
Ingrediënten:
150 g kikkererwten uit blik
130 g artisjokharten (uit pot op water)
1 vel nori* (of 5 el nori flakes)
1/2 sjalot
2 el veganaise*
1 tl mosterd
scheutje citroensap
4 tl tomatenpuree
1 el peterselie, fijngehakt
1/2 tl zout
snuif zwarte peper
mespuntje kala namak (optioneel)
Bereiding:
Plet in een mengkom de kikkererwten tot een puree (die hoeft niet glad te zijn). Snijd de artisjokken in kleine stukken. Snijd de nori heel fijn. Versnipper de sjalot heel fijn.
Meng alle ingrediënten door elkaar in de mengkom en serveer op brood met rauwe groentjes.
Tip: maak een heerlijke tuna melt. Neem 2 sneden brood en beleg ze met de tonijnsla, wortel, tomaat en plakken vegan kaas en sluit met een tweede boterham. Bak in de pan aan beide kanten goudbruin en tot de kaas gesmolten is. Heerlijk!
Wil je meer hearty vegan recipes & kooktips? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen.
Comments