top of page
Zoeken

Vegan kerstmenu inspiratie 🎄

In dit artikel deel ik 6 heerlijke vegan Nom Eat recepten die ook ideaal zijn op de feesttafel dit jaar. Je vindt hier zowel klassiekers als niet-klassiekers.Starten doe ik met de klassieker der klassieker: een zalige vegan coq-au-vin. Dit is echt zooo en lekker receptje en het is ook gebaseerd op mijn papa's heerlijke coq-au-vin recept dat al een klassieker op zich was geworden in onze familie.

Geen kerstklassieker, maar wel echt zalig lekker en zo zo impressive mooi: Indian inspired rijstpap met kardemom, framboos en pistache. Want ook in de Indische keuken is rice porridge (kheer) een klassieker, je leest er meer over bovenaan het recept.
Een pastagerecht is misschien niet het eerste waaraan je denkt bij een kersttafel, maar dit is zo een heerlijk comfortfood gerechtje, zo vol van smaak, dat het zeker

ook past op die feesttafel. Ik gebruikte hiervoor de Indische kooktechnieken van een dahl om een echt rijke volle ragù te creëren, maar dan plantbased!Een trifle is een typisch Amerikaans dessert bestaande uit heerlijke laagjes pudding, room, koek enzovoort. Deze trifle baseerde ik op een Banoffee pie

met salted caramel, banaan en chocolade. Zoooo lekker mannekes!
Geen Vlaamse/Franse klassieker, maar ook wel echt een comfortfood classic: meatballs. Ik beloof het je, deze vegan meatballs zijn écht heel lekker en goed van structuur. Je maakt ze from scratch en kan ze enkele dagen in de koelkast bewaren of invriezen. Serveer ze met een pasta marinara offfff serveer ze als ‘vlees alternatief’ voor de veggies aan tafel met een klassiek sauzeke erover. Wedden dat de vleeseters willen proeven?

Wil je een heel origineel, maar wel heel lekker, dessert op tafel zetten? Dan is deze upside-down walnootcake ideaal. In het beslag meng je fijngemalen walnoten voor een heel volle winterse smaak. Om het ook zoet en sappig te houden maakte ik er een upside-down cake van met kweepeer, die karamelliseert onderaan in de cakevorm (zoals een tarte tatin). Afwerken doe ik met pijnboompitjes. Echt verrassend lekker.P.S. naast deze losse receptjes op de blog maakte ik ook een prachtig e-book met 18 kerstrecepten (zonder stress, die je volledig op voorhand kan bereiden). Je kan het kopen in m ijn shop én steunt er ook mijn duurzaam bedrijfje mee💚🙏🎄 Ik hoop je geïnspireerd te hebben en dan wens ik je nu vooral heel fijne feestdagen en een fijn eindejaar. Geniet ervan op de manier die voor jou goed voelt.


Liefs,

Lisa

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page