top of page
Nom Eat

Tosti met butternut, appel & scamorza (veggie)

Op zoek naar een makkelijk en toch verrassend overheerlijk lunchrecept? Dan is deze tosti echt wat je moet maken! In het recept toon ik hoe je op een heel makkelijke manier pompoen kan bereiden (zie ook in deze receptvideo), gewoon supersnel in de pan. De gebakken pompoen, appel en salie gaan wonderwel samen met (gerookte) (vegan) kaas. Echt een top krokske.


ree


Ingrediƫnten (voor 2 tosti's):

  • 4 sneetjes (volkoren) (zuurdesem)brood

  • beetje olie om in te bakken

  • 150 g butternut (in flinterdunne plakjes)

  • snufje ras-el-hanout

  • ½ appel (in flinterdunne plakjes)

  • peper en zout

  • 6 blaadjes salie

  • 100 g kaas (scamorza of andere plakken (vegan) kaas)


HOW TO:

  1. Verhit wat olie in een pan op middelhoog vuur en bak de pompoenplakjes met wat peper, zout en ras-el-hanout aan beide kanten goudbruin en gaar (met deksel op de pan).

  2. Bak ook de appelschijfjes aan beide kanten in de pan, samen met de salie.

  3. Beleg twee sneetjes brood met de kaas, gebakken pompoen, appel en salie en leg op beide boterhammen een tweede sneetje brood.

  4. Verhit opnieuw wat olie in de pan en bak de tosti’s aan beide kanten goudbruin op middelhoog vuur (of gebruik een toaster). Zorg dat de kaas goed gesmolten is en eet dan meteen op.


Enjoy!


Lisa


Maak je dit of een ander Nom Eat recept? Deel het zeker op social media en tag me met @nom.eat. Dat maakt me superblij!


ree

Opmerkingen


bottom of page