Heerlijke friszoete limonade met roos en watermeloen. Zalig dorstlessend bij zomerse temperaturen.
Laat het smaken & laat me zeker weten als je dit gerechtje maakt: deel een foto op social media en tag me met @nom.eat, dat is superleuk om te zien!
Ingrediënten (voor 2 grote limonades):
Voor de rozensiroop*:
600 ml water
7 g rozenknopjes (of -blaadjes)
3 el rozenwater
250 g suiker
*dit is voor meer siroop dan je nodig hebt voor de limonade. Je kan de siroop lang bewaren in een afgesloten fles in de koelkast.
Voor de limonade:
50 g limoensap (ongeveer 1,5 limoen)
10 blaadjes verse munt
600 g watermeloen (vruchtvlees & sap)
bruiswater naar smaak
ijsblokjes
Bereiding:
Begin met het maken van de rozensiroop. Breng het water samen met de rozenknopjes aan de koop en laat inkoken tot ongeveer 300 ml. Giet af door een zeefje zodat enkel het vocht overblijft.
Doe het vocht opnieuw in de kookpot samen met het rozenwater en de suiker. Laat een tiental minuten inkoken tot een iets dikkere siroop. Het moet geen heel dikke siroop zijn want dan lost hij niet goed op in de limonade.
Doe het limoensap, de munt en de watermeloen in een blender en mix glad (of gebruik een staafmixer).
Verdeel de ijsblokjes over 2 grote glazen (+/- 500 ml). Doe daarover 2 el rozensiroop per glas. Verdeel daarover de watermeloenmix en roer goed door elkaar. Vul verder aan met bruiswater.
Smakelijk!
Liefs
Lisa
Volg me op Instagram en Facebook voor meer kooktips & Hearty Vegan Food. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me met @nom.eat en dan kan ik mee volgen.
Comments