top of page
Zoeken

Persian french toast

Heerlijke variatie op klassieke wentelteefjes met saffraan, rozenwater en pistache.


Laat het smaken & laat me zeker weten als je dit gerechtje maakt: deel een foto op social media en tag me met @nom.eat, dat is superleuk om te zien!



Ingrediënten (voor 5 dikke boterhammen):

  • 25 g kikkererwtenmeel

  • 25 g witte bloem

  • 1/2 tl saffraan

  • klein snuifje zout

  • 4 g (half zakje) vanillesuiker

  • 5 g puddingpoeder (custardpoeder) of maïzena

  • 160 ml plantaardige melk

  • 1 el rozenwater (of vervang door extra plantaardige melk)

  • 5 dikke sneden brood naar keuze (ik gebruikte rozijnen-notenbrood)

  • vegan boter om in te bakken (ik gebruikte Alpro Bakken & Braden)

Toppings:

  • 2 handenvol pistachenootjes, grof gehakt

  • 2 medjoul dadels, in stukjes gesneden

  • fruit naar keuze (ik nam gebakken appeltjes)

  • een beetje bio honing (of bruine suiker of ahornsiroop indien je het vegan wil houden)

Bereiding:

  1. Mix alle droge ingrediënten (niet het brood en de toppings!) samen met de melk en het rozenwater tot een glad beslag in een blender of foodprocessor. (Heb je geen blender/foodprocessor: meng dan de droge en natte ingrediënten eerst apart, en dan samen).

  2. Verhit wat plantaardige boter in een antiaanbakpan tot ze begint te pruttelen.

  3. Doe het beslag in een diep bord of kom en laat de sneden brood er kort in liggen aan beide kanten. Bak de french toast aan beide kanten goudbruin.

  4. Werk af met de toppings.

Wil je meer hearty vegan recipes & kooktips? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen.





Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page