top of page
Zoeken

Mijn favoriete barnini bagel 🥯veganized

Bijgewerkt op: 16 feb. 2022


Van 2011 tot 2014 studeerde ik Communicatiemanagement aan Plantijn (nu AP Hogeschool). Ik zat op kot in Antwerpen en vond het fantastisch (daarom dat ik dus ook bleef plakken in ’t Stad). Onze school was vlakbij het theaterplein en toen Barnini daar opende met hun heerlijke bagels (toen heel nieuw voor mij) was ik meteen verkocht. Ik at toen ook nog vlees en mijn favoriete bagel was instant die met kip en guacamolemayo. Na mijn Club Kip veganizede ik dus ook deze favoriet en ik deel graag het recept.Ingrediënten (voor 2 bagels):

 • 1 pak vegan kipstukjes (filetstukjes van Garden Gourmet)

 • 2 bagels (ik haalde de mijne bij de joodse bakkerij Kleinblatt, daar hebben ze veel vegan)

 • 1 rijpe avocado

 • 2 el veganaise (of maak zelf guacamolemayo zoals ik deed: 2 el aquafaba, 1/2 tl zout, 1 tl azijn, snuif zwarte peper, 75 ml neutrale olie)

 • enkele blaadjes ijsbergsla

 • 1/2 wortel, grof geraspt

 • 1 tl kipkruiden

Bereiding (10 min.)

 1. Zet een klein kookpotje met een bodem water op het vuur en breng aan de kook. Doe de kipstukjes in een stoommandje (of hittebestendige zeef) en stoom een vijftal minuten. Laat afkoelen onder koud water. Snijd intussen alle groenten zoals beschreven in de ingrediëntenlijst.

 2. Verwarm de bagels kort onder de grill of in de oven.

 3. Plet de helft van de avocado en snijd de andere helft in plakjes. Meng de geplette avocado onder de veganaise. Of, maak zoals ik verse guacamolemayo: doe de aquafaba, het zout, de azijn, de zwarte peper en 3/4 avocado in een lange beker. Mix glad. Voeg stelselmatig de olie toe tot de gewenste dikte.

 4. Doe de kipstukjes in een mengkom en scheur ze in stukjes (‘pluizig’) en meng er de kipkruiden doorheen. Verdeel over de broodjes.

 5. Snijd de bagels doormidden en bestrijk beide kanten met de guacamolemayo. Verdeel er de kip, ijsbersgla, wortel en plakjes avocado over.

Laat het smaken!

x

LisaVoor meer lekkere recepten en duurzame tips -> volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen. Mijn kookboek Vegan Klassiekers kan je kopen via deze link.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page