top of page
Zoeken

Maak seitan lekker klaar in 5 stappen 👇

In deze blogpost & video toon ik jou hoe je seitan lekker kan bereiden in 5 stappen.


*Beschrijving in korte stappen onder de video.Hoe maak je seitan lekker klaar?


STAP 1: Koop lekkere kwaliteitsvolle seitan. Mijn favorieten zijn o.a. de Belgische @mayaseitan & @bertyn.seitan (iets duurder) of die van Boni van Colruyt. Die is iets zachter & malser dan veel andere seitan. Daarvan koop ik dan de ‘steaks’. Ik koop deze in biowinkels. (#nietgesponsord #gewoonfan)

STAP 2: Kruid de seitansteaks aan beide kanten met peper en zout.

STAP 3: Bestuif de seitansteaks aan beide kanten met bloem. Dat zal zorgen voor een knapperig korstje.

STAP 4: Verhit een beetje olie in een (antikleef)pan op matig-hoog vuur. Leg de seitansteaks in de pan zodra de olie heet is en bak aan beide kanten goudbruin.

STAP 5: Serveer de seitansteaks zo, met een lekkere saus, groentjes en patatjes of verwerk ze verder in een heerlijke Seitan Stoverij, Seitan Bourguignon of zelfs in een Aziatische curry.


Ik serveerde mijn seitan als steaks met bearnaisesaus, groene groenten (gebakken asperges en boontjes) en gebakken patatjes.


Wil je meer hearty vegan recipes & kooktips? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen.146 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page