top of page
Zoeken

Fluffy amandel-blueberry pancakes

Bijgewerkt op: 16 feb. 2022

Hmmm deze pancakes zijn zo zalig! Ideaal als weekendontbijt, maar zeker ook een zalig dessert. Het amandelmeel zorgt voor een extra lekkere smaak en door voldoende bakpoeder te gebruiken worden ze lekker luchtig en fluffy. Door ze te bakken in (vegan) boter worden ze aan de buitenkant ook lekker crispy en dat vind ik er echt zalig aan. Wil je het gezonder houden kan je ze ook bakken in een droge antikleefpan.


Laat het smaken & laat me zeker weten als je dit gerechtje maakt: deel een foto op social media en tag me met @nom.eat, dat is superleuk om te zien!




Hoe maak je vegan pancakes?

Ingrediënten (voor 6 – 8 pancakes):

  • 100 g (volkoren) patisseriebloem

  • 30 g amandelmeel (gemalen amandelen)

  • 20 g kikkererwtenmeel (vervang eventueel door maïszetmeel)

  • 1 el bakpoeder

  • 20 g suiker

  • snuf zout

  • 1 tl baksoda (natriumbicarbonaat)

  • 1 tl vanille-extract

  • 180 g ongezoete plantaardige melk (ik gebruikte havermelk van Oatly)

  • 50 g ongezoete plantaardige yoghurt (ik gebruikte de ‘Greek Style’ van Oatly, te vinden bij AH, maar je kan ook Alpro gebruiken (te vinden in elke supermarkt) of Provamel (in biowinkels)

  • 1 tl appel(cider)azijn

  • 50 g blauwe bessen + extra voor erbij

  • plantaardige boter om in te bakken (bv. Alpro)

  • toppings: bloemsuiker, Luikse siroop of maple syrup


Bereiding:

  1. Meng alle droge ingrediënten in een grote kom: patisseriebloem, amandelmeel, kikkererwtenmeel, bakpoeder, suiker, zout en baksoda.

  2. Meng er met een klopper alle vochtige ingrediënten door, tot je een egaal beslag hebt: het vanille-extract, de plantaardige melk, de plantaardige yoghurt en de appel(cider)azijn. Roer niet langer dan nodig.

  3. Voeg de blauwe bessen toe aan het beslag en meng kort door elkaar.

  4. Verhit wat plantaardige boter in een pan op matig vuur. Eens de boter heet en gesmolten is voeg je het beslag toe: in kleine dikke cirkeltjes. Laat ze een vijftal minuten aan één kant bakken op matig-laag vuur tot ze bijna droog zijn aan de bovenkant en draai ze dan voorzichtig om. Bak ze nog een drietal minuten aan de andere kant. Herhaal.

  5. Serveer de pancakes in een torentje met nog wat bloemsuiker, Luikse siroop of maple syrup (deze 3 vind ik het lekkerste in combinatie met deze pancakes).

Laat het smaken!

x Lisa



Wil je meer tips over vegan eten en fairtrade fashion? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je dit recept? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page