top of page
Zoeken

Cosy pumpkin spice smoothie 🎃

Hmm met pompoen kan je veel kanten uit. Het is een supergezonde groente, maar ook enorm veelzijdig. Ik vind het echter niet altijd lekker, het kan een gerecht al snel flauw doen smaken.

Ik ben wel enorm fan van een lekkere warme pompoensoep en in zoete gerechten vind ik het ook zalig! Dat klinkt misschien tegenstrijdig, maar deze lekkere herfstige smoothie bewijst het tegendeel. Bomvol vezels en vitamines, ideaal voor een herfstige dag.


Laat het smaken & laat me zeker weten als je dit gerechtje maakt: deel een foto op social media en tag me met @nom.eat, dat is superleuk om te zien!Een pompoen bevat heel veel vezels en is daarom lekker gezond en goed vullend.

Let op: de pompoen moet beetgaar zijn voor dit recept. Dat kan soms wel een werkje zijn (schillen, in blokjes snijden en stomen of koken). De smoothie is het lekkerste als je hem fris drinkt. Ik gebruikte de pompoen dus uit de vriezer (gedurende 1 uur ontdooid, zodat je je blender niet kapot maakt). Je kan ook niet-bevroren pompoen gebruiken en de smoothie een tijd (bv. een nacht) in de ijskast te zetten. Zo heb je je ontbijt voor de volgende ochtend al klaarstaan. Superhandig!

*Ook een handige tip: vind je pompoen snijden een lastig werkje? Steek hem dan 45 min. tot 1 uur in zijn geheel in de oven op 200°C. Dan is hij gaar en kan je hem makkelijk ‘pellen’ en in stukjes snijden. Ik doe dit enkel als ik de oven ook voor iets anders nodig heb, want die verbruikt natuurlijk veel energie. (Of wanneer ik zelf echt niet de energie heb natuurlijk).


Ingrediënten (voor 2 grote smoothies – ontbijtporties):

  • 200 gram gekookte oranje pompoen (in stukjes), afgekoeld (of ingevroren en ontdooid)

  • 2 bananen, in stukjes

  • 200 ml kokosmelk (light, die is te vinden bij AH)

  • 100 ml ongezoete amandelmelk (of andere plantaardige melk)

  • 1 el speculooskruiden

  • 1 tl vanille-extract

  • 1 kaneelstokje (optioneel)

  • 1 steranijs (optioneel)

Bereidingswijze:

Alles lekker blenden tot een gladde romige smoothie. Easy as that!


! Let op ! als je bevroren pompoen of bevroren banaan gebruikt moet je wel een sterke blender hebben.

Smakelijk!


Wil je meer hearty vegan recipes & kooktips? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen.40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentáře


bottom of page