Een heerlijke twist op klassieke pannenkoeken. Het zure van de citroen in combinatie met de zoete bloemsuiker is zalig. Maar je kan ze ook eten met toppings naar keuze.
Laat het smaken & laat me zeker weten als je dit gerechtje maakt: deel een foto op social media en tag me met @nom.eat, dat is superleuk om te zien!
Ingrediënten (voor 6 pannenkoeken):
150 g witte bloem
3 el (witte) suiker
snuifje zout
1 tl vanille(-extract)
550 ml plantaardige melk
50 ml citroensap + wat extra voor de afwerking
50 g kikkererwtenmeel
plantaardige boter om in te bakken
bloemsuiker / toppings naar keuze
Bereiding:
Mix alle ingrediënten (buiten de boter, het extra citroensap en de bloemsuiker/toppings) in een blender/foodprocessor/met staafmixer tot een egaal beslag zonder klontertjes.
Smelt telkens een beetje boter in de pan, voeg beslag toe, verdeel over de pan en laat bakken tot de bovenkant droog is. Draai om. Herhaal voor alle pannenkoeken. Leg de pannenkoek die klaar is op een bord en leg daarop telkens de volgende, zo blijven ze warm. Dek eventueel af met een tweede bord.
Serveer de citroenpannenkoeken met poedersuiker en wat drupjes citroensap.
Smakelijk!
Liefs, Lisa
Wil je meer hearty vegan recipes & kooktips? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen.
Comments