top of page
Zoeken

3 x lekkere vegan ijsjes in Antwerpen

Bijgewerkt op: 7 dec. 2021

Op de gezellige Dageraadplaats haal je superlekker vegan ijs in het kleine zaakje Savini. Welke opties vegan zijn staat duidelijk aangegeven. De Cioccolato (chocolade) is standaard vegan, en hoewel chocolade-ijs meestal niet mijn eerste keuze is, is dat bij Savini wel zo. Het is zo lekker puur van smaak. Echt heerlijk. Lekker in combinatie met een bolletje Fregola (aardbei), ook een smaak die ik vroeger nooit koos, maar bij Savini wel, om dezelfde reden als bij het chocolade-ijs. De smaken wisselen, maar Cioccolato en Fregola zijn wel vaste waarden op de kaart.

Gelegen op de Dageraadplaats (Zurenborg)


Vegan ijsje Savini Antwerpen

Cioccolato & Fregola


Net zoals bij Savini vind je bij Borgo ook heel pure echte Italiaanse Gelato. Ik kan moeilijk kiezen welke van de twee ik het lekkerste vindt, maar bij Borgo zijn de smakencombinaties iets gedurfder en exotischer. Denk aan Thaise kokos met chili. Ook niet volledig vegan, maar wel altijd vegan opties.

2 vestigingen: op het Krugerplein (Borgerhout) en het Theaterplein (centrum)


Vegan ijsje Borgo Gelato Antwerpen

De eerste volledige vegan gelateria van Antwerpen, op het theaterplein. #keuzestress

Hilde vond het jammer dat toen ze vegan ging eten, ze haar favoriete dessert niet meer kon eten en enkel sorbet vond. Daarom volgde ze zelf een opleiding bij professionele gelateria's en werkte ze maar liefst 1,5 jaar aan de perfecte vegan gelato. Dat proef je! IceLab verkoopt ook gebak en wafels (check de website voor de dagen).

Foto door Lies Praet Photoraphy tijdens een Mediterranean Food Tour (zomer 2021).

Mijn favoriet: de amarena (lekker fris met een zure toets) en de pistachio (met pistachepasta uit Sicilië).

Gelegen op het Theaterplein (centrum).

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page