top of page
Nom Eat
Nom Eat
Nom Eat
Nom Eat

Welkom bij

Nom Eat

een platform waarop ik mijn liefde voor lekker eten deel

Hearty Veg Food

Lisa
Nom Eat
Belgian Vegan Awards 2021
Logo zwart transparant.png
Sustainable Family Awards 2021

Best (cook)book

Vegan Klassiekers

Best Activity

Vegan Food Tour

Be part of the cooking revolution

Duurzamer leven: we kunnen er niet meer om heen en voeding is een van de belangrijkste dingen waarmee we onze impact drastisch kunnen verkleinen. Maar eten doen we ook zo graag. Het is lekker, het is gezellig en feestelijk. Eten brengt mensen samen en verbindt. Bij zo veel mooie en belangrijke momenten hoort lekker eten. Het is zo een belangrijke basisbehoefte. Niet alleen om jezelf te voeden, het vervult ook een groot deel van de sociale basisbehoefte.

Eten is zo belangrijk en zo basis, dus hoe kunnen we dan nét op dat vlak gaan inboeten?

Ik geloof absoluut dat duurzamer eten niet gelijk staat aan inboeten. Ik heb altijd al graag gegeten, ik herinner me nog alle lekkere gerechten die ik als kind at op reis, bij mijn grootouders, thuis… “Jij vegetarisch?” was een zin die ik veel hoorde toen ik in 2013 geleden besloot om vegetariër te worden. Want, “Dat kon toch niet, want jij eet zo graag en vegetarisch eten is toch enkel voor mensen die niet graag eten?”. Laat staan dat ik veggie & vegan chef zou worden en dat mijn grootste passie zou worden.

Ik bewees mezelf dus het tegendeel. Je hebt echt geen dierlijke producten nodig om écht lekker te kunnen koken. Of je nu een gezond groentegerecht maakt of een comfortfood Vlaamse Klassieker. Het kan allemaal. Beloofd! En dát is wat ik jou wil leren.

Hoe ik jou dat ga leren? Met recepten, cursussen, workshops en mijn Vegan Food Tours. Ik wil je alle aspecten tonen, van het zelf bereiden, naar het proeven en ontdekken.

5 belangrijke pijlers daarvoor zijn:

  1. Nieuwe basistechnieken aanleren, want vegan koken is anders dan ‘gewoon’ koken;

  2. Umami kunnen toevoegen zonder dierlijke producten;

  3. Nieuwe ingrediënten leren kennen;

  4. Gerechten leren opbouwen in verschillende lagen;

  5. Verschillende smaken & texturen leren kennen en appreciëren.

Deze vijf pijlers neem ik dan ook mee in alles wat ik doe en van daaruit creëerde ik mijn aanbod: plantaardige kookworkhops, mijn kookboek Vegan Klassiekers, Vegan Food Tours voor groepen, recepten en mijn online kookcursus Back to Basics.

Wat klanten zeggen (+1000 tevreden klanten)

  • leer basis keukentechnieken

  • leer de chemie achter bepaalde ingrediënten en bereidingen

  • leer deze omzetten in vegan ingrediënten

  • leer hoe je zelf creatief kan koken en recepten kan bedenken

Back to Basics online cursus

leer zelf creatief vegan koken

Back to Basics cursus
Vegan Food Tour Antwerp

Vegan Food Tour Antwerp & workshops

  • 21 apr 2024, 11:00 – 15:30
    Antwerpen, Antwerpen, België
    * leer de verschillen kennen tussen tofu, tempeh en seitan * leer deze drie gezonde eiwitbronnen op heel uiteenlopende manieren klaarmaken * recepten én ook kennis om toe te passen in andere bereidingen
  • 26 mei 2024, 11:00 – 15:30
    Antwerpen, Antwerpen, België
    * vegan bruine fond * vlezige smaken * vissige smaken * asperges op Vlaamse wijze met een twist * vegan vol-au-vent met veel diepgang * de beste klassieke bereiding van aardappeltjes * klassiek dessert
  • 17 mrt 2024, 11:00 – 15:30
    Antwerpen, Antwerpen, België
    * Theorie & praktijk * Zeesmaken, -texturen en -bereidingen * Verschillende keukens * ‘Vis’fumet als goeie basis voor gerechten
  • 25 feb 2024, 11:00 – 16:00
    Antwerpen, Antwerpen, België
    * Verschillende kooktechnieken leren * Dingen die ook thuis haalbaar zijn * Oefenen op intuïtiever koken & proeven (niet gewoon recepten volgen) * Mooie bordjes dresseren * Focus op groenten & wholefoods
bottom of page